Ґаджети

Google Wear OS 5: Що з’явиться на вашому смарт-годиннику і коли

Share
Час читання: 4 хв.

На недавній конференції Google I/O компанія розкрила більше деталей про те, що користувачі смарт-годинників можуть очікувати з виходом нової версії Wear OS пізніше цього року.

Отже, чи варто цим захоплюватися і як це змінить використання вашого смарт-пристрою на зап’ясті? Ось усе, що ми знаємо про Wear OS 5 на даний момент.

Коли буде випущено Wear OS 5?

Wear OS мав дещо нерівномірний графік випусків з моменту ребрендингу Android Wear у 2018 році.

Було багато проміжних версій (2.2, 3.5 тощо), які вводили нові функції, але ось коли основні версії дебютували:

  • Wear OS 1 – Березень 2018
  • Wear OS 2 – Вересень 2018
  • Wear OS 3 – Серпень 2021
  • Wear OS 4 – Липень 2023

Тут немає чіткої закономірності, за винятком того, що останні кілька версій виходили влітку або наприкінці сезону. Наразі Google лише зазначила, що Wear OS 5 буде запущено “пізніше цього року”, але ми обережно припускаємо, що він може бути представлений приблизно у вересні 2024 року.

Це лише спекуляція, оскільки випуски апаратного забезпечення можуть бути важливим фактором. Очікується, що Samsung Galaxy Watch 7 з’явиться у серпні 2024 року, а Pixel Watch 3, ймовірно, буде випущено у жовтні 2024 року, тому Google може обрати один з цих пристроїв для запуску Wear OS 5.

Samsung був попереднім партнером по запуску, тому це може статися раніше, ніж пізніше, враховуючи, що наступний захід Samsung Unpacked, як очікується, відбудеться 10 липня.

Які пристрої будуть сумісні з Wear OS 5?

Google ще не опублікувала список пристроїв, які будуть підтримувати Wear OS 5, тому ми можемо лише припускати, які годинники зможуть працювати з новим програмним забезпеченням.

Очевидно, що моделі Pixel Watch і Pixel Watch 2 майже напевно отримають оновлення. Останні моделі Samsung, такі як Galaxy Watch 4, Watch 5 і Watch 6, також повинні залишатися в числі підтримуваних пристроїв, разом із останніми моделями від таких виробників, як OnePlus, Xiaomi, Oppo, Mobvoi та інших.

Ми оновимо цю інформацію, щойно отримаємо більш точні дані.

Які нові функції з’являться у Wear OS 5?

Google анонсувала деякі основні нові оновлення, які з’являться з Wear OS 5 на I/O, хоча це більше схоже на версію з покращеннями та продуктивністю, ніж на повне оновлення з великою кількістю нових функцій.

Основні нововведення в Wear OS 5:

Покращення часу автономної роботи

У своєму блозі **The Keyword** Google підтвердила, що покращення часу автономної роботи буде пріоритетом у Wear OS 5.

Здається, це буде досягнуто шляхом підвищення ефективності продуктивності. У дописі зазначено, що “запуск марафону на відкритому повітрі споживатиме до 20% менше енергії порівняно з годинниками з Wear OS 4”.

З огляду на те, що деякі смарт-годинники насилу працюють протягом дня, це гарна новина.

Більш просунуті функції відстеження фізичної активності

У тому ж блозі Google окреслила, як Wear OS 5 підтримуватиме просунуті метрики відстеження, включаючи “час контакту з землею, довжину кроку та вертикальні коливання”.

Це гарна новина для бігунів, які дійсно хочуть звернути увагу на свою техніку і стиль руху. Це, ймовірно, не матиме великого значення для інших видів фізичної активності, але Google все ще може оголосити про поліпшення, що стосуються спорту та моніторингу ваших тренувань.

Покращення дизайну циферблатів

Ще одним покращенням, яке з’явиться у Wear OS 5, є оновлений підхід до дизайну та макетів циферблатів годинників.

Watch Face Format – інструмент, який розробники можуть використовувати для створення циферблатів для Wear OS – тепер запропонує більш просунуті ускладнення (додаткові дані, які ви бачите на циферблаті).

Це має зробити дисплей більш інтерактивним та корисним. Google зазначає, що ускладнення підтримуватимуть дві основні нові функції – Progress досягнення цілі та Зважені елементи.

Це дозволяє дисплею показувати, наскільки близько ви досягли мети, яку відстежуєте, або чи перевищили ви ціль. Зважені елементи – це коли інформація, що відображається, розбивається на менші шматки або підмножини, які діють як кругова діаграма, де ви можете бачити свій прогрес у більш детальному вигляді.

Нові циферблати

Також у Wear OS 5 з’являться нові циферблати, які надають розробникам ряд попередньо встановлених макетів для створення циферблатів.

Це дозволяє спростити процес розробки та забезпечує більше варіантів дизайну, що дозволяє швидко створювати привабливі та функціональні циферблати. Кожен циферблат матиме свої унікальні налаштування та ускладнення, що робить циферблати більш різноманітними та зручними для користувачів.

Дані про погоду в реальному часі

Ще одним приємним доповненням є включення в Wear OS 5 даних про погоду в реальному часі, щоб ви могли дізнатися, чи скоро піде дощ, або чи потрібно вдягати шорти перед спекою, яка насувається в другій половині дня.

Це все, що ми поки що бачили, але Google може анонсувати інші функції в найближчі місяці, тому ми будемо оновлювати цю статтю, якщо з’являтиметься нова інформація. А поки що не забудьте ознайомитися з нашим гідом по найкращим смарт-годинникам, щоб дізнатися, на які девайси вам варто звернути увагу цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024

    WhatsApp припиняє роботу на 45 смартфонах

    WhatsApp припинить підтримку оновлень на наступних смартфонах, що працюють на застарілих версіях операційних систем Google…

    29.06.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн Galaxy Note 7

    Відомий інсайдер Ice Universe повідомив у своєму акаунті на платформі X про витік, який стосується…

    29.06.2024

    Infinix Note 40s з’явився на вебсайті компанії перед презентацією

    Очікується, що Infinix випустить ще один телефон з серії Note 40 під назвою Note 40s,…

    29.06.2024