Оновлена політика конфіденційності Adobe викликає критику серед користувачів Photoshop

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Adobe внесла зміни до користувальницької угоди, що викликали обурення серед користувачів програми. Під час запуску нової версії Photoshop користувачам почало вибиватися спливаюче вікно із оновленими правилами та умовами використання програми. У тексті угоди з’явилися формулювання, що дозволяють Adobe отримувати доступ та аналізувати контент, створений у Photoshop, використовуючи як автоматизовані, так і ручні методи. Це викликало побоювання серед професійних користувачів, які працюють із конфіденційним контентом клієнтів у рамках комерційних проектів.

Реклама

Без згоди з новою політикою доступ до Photoshop блокувався, що ще більше розлютило користувачів. Багато хто побоювався, що Adobe може незаконно надавати права на інтелектуальну власність щодо контенту, створеного у Photoshop. Також висловлювалися побоювання щодо використання робіт користувачів для навчання нейромережевих алгоритмів, зокрема нещодавно анонсованого генеративного ШІ Adobe Firefly.

Після хвилі критики з боку спільноти Adobe опублікувала офіційну відповідь у своєму блозі. У повідомленні компанія роз’яснила сенс оновлених формулювань у угоді користувача і запевнила, що жодних істотних змін не відбулося.

Відповідно до роз’яснень Adobe, доступ до контенту користувачів необхідний для роботи деяких хмарних функцій Photoshop, таких як нейронні фільтри, інструмент видалення фону та інші. При їх використанні відбувається взаємодія з серверами Adobe, де контент може аналізуватися щодо наявності незаконного або шкідливого змісту.

Adobe підкреслила, що не претендує на право власності щодо контенту, створеного користувачами Photoshop. Також запевнила, що контент клієнтів не використовуватиметься для навчання ШІ Firefly чи інших алгоритмів компанії.

Проте, щоб мінімізувати ризики, користувачам рекомендується вимкнути опцію надання контенту Adobe для досліджень і розробок. Цей параметр знаходиться в конфіденційності облікового запису Adobe.

Хоча компанія спробувала заспокоїти громадськість, побоювання з приводу використання особистих даних користувачів зберігаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: