Digital Foundry: PlayStation 5 ніколи не могла підтримувати 8K-ігри в 60 FPS, на відміну від Xbox Series X

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Незважаючи на амбітні заяви на упаковці, консоль PlayStation 5 не змогла забезпечити повноцінний геймінг у роздільній здатності 8K при 60 кадрах на секунду з HDR через технічні обмеження пристрою.

Реклама

Компанія Digital Foundry нещодавно дослідила видалення наклейки 8K з коробки PS5 і надала детальний аналіз, чому роздільна здатність 8K при 60 FPS з HDR завжди була за межами можливостей консолі. Головна проблема полягає в HDMI-виході системи, який має обмежену пропускну здатність до 32 гігабітів на секунду. Цього недостатньо для забезпечення роздільної здатності 8K при 60 FPS без певних технічних компромісів.

Крім того, HDR в 8K був недосяжний через необхідність 10 біт на канал, тоді як PlayStation 5 пропонує лише 8 біт. Приставка Microsoft Xbox Series X, навпаки, здатна забезпечити 8K при 60 FPS з HDR завдяки вищій пропускній здатності HDMI-виходу.

Підтримка 8K як для PlayStation 5, так і для Xbox Series X так і не була активована оновленням прошивки. Причина ясна: ігрового або відеоконтенту в роздільній здатності 8K за фактом не існує, а можливості використання 8K-дисплеїв вкрай обмежені. Єдиним виправданням для включення 8K-виходу було б дозволити консолям обробляти масштабування замість телевізора.

За чутками, PlayStation 5 Pro вийде наприкінці цього року, і навряд чи наклейка з підтримкою роздільної здатності 8K у ній повернеться. Оскільки за останні роки дозвіл 8K втратив свою маркетингову привабливість, Sony, як очікується, зосередиться на інших функціях, щоб спонукати гравців перейти на нові пристрої.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ