Ґаджети

Представлено watchOS 11: нова операційна система для Apple Watch

Share
Час читання: 2 хв.

10 червня Apple представила watchOS 11 – оновлену версію операційної системи для годинника Apple Watch. Це оновлення містить деякі цікаві нововведення.

Головною новинкою є впровадження нового додатку під назвою Vitals. Цей додаток аналізуватиме всі ваші показники здоров’я та динаміку їх змін. Тепер Apple Watch може оцінювати ефективність вашого тренування і визначати, чи не перевантажуєте ви себе. Додаток Vitals також буде сповіщати про будь-які аномалії у вашому стані здоров’я на підставі зібраних даних з датчиків та їхньої історії.

У розділі “Розумні стоси” віджети тепер автоматично підлаштовуються під користувача. Наприклад, годинник помічає, що у певний час вам цікава карта опадів. І перекидає цей віджет поверх. У цьому розділі з’явилися віджети активності. Вони змінюються як реального часу. Наприклад, вони можуть показувати коли приїде таксі. Такі ж віджети додали минулого року до iOS.

У програмі «Активність» можна додати розвантажувальні дні. У такі дні вас не турбуватимуть повідомленнями про витрати калорій та інші тренувальні моменти. Кружочки активності при цьому не заповнюватимуться.

Для спортсменів додали додатковий показник Training Load. Спеціальний алгоритм оцінює, наскільки ви виклалися на тренуванні за шкалою від 1 до 10. Система дозволить взяти день відпочинку, якщо ви виклалися на повну під час минулого тренування.

Нових циферблатів не з’явилося, однак оновився циферблат із фотографіями — тепер можна налаштовувати кольори та шрифт цифр, які відображатимуться на тлі вашого знімка. Тепер вбудовані ШІ алгоритми допомагають визначити, які знімки з вашої галереї підходять для використання в циферблаті.

З’явилася функція Check In. З її допомогою можна попередити близьких про те, що ви знаходитесь у дорозі, на тренуванні, на роботі. Співрозмовник отримає сповіщення, коли ви звільнитесь.

У вбудованій програмі «Карти» з’явилися покрокові карти для пішоходів. Крім того, з’явилися віджети для управління розумним будинком та віджет перекладача.

Стабільне оновлення watchOS 11 стане доступним для всіх користувачів з вересня 2024 року. Воно вийде того ж дня після презентації Apple Watch 10.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: watchOS
  • Останні записи

    Преміум звук і шумопоглинання: JBL анонсувала бездротові навушники Tour 3 Pro

    Нещодавно JBL представила нові преміум-навушники Tour 3 Pro, які вражають адаптивним шумозаглушенням та підтримкою Auracast.…

    16.09.2024

    Чи справді темна тема продовжує час роботи смартфона

    Останнім часом багато користувачів переходять на темну тему на своїх смартфонах, щоб збільшити час роботи…

    16.09.2024

    Google Pixel 9 Pro Fold показав чудову ремонтопридатність завдяки модульному дизайну

    Pixel 9 Pro Fold від Google, друга ітерація складного смартфона компанії, успішно пройшов тест на…

    16.09.2024

    Spider-Man 2 з’явиться у передплаті PlayStation Plus Premium вже цього місяця

    Sony може додати одну з найбільш очікуваних ігор – Spider-Man 2 – до підписки PlayStation…

    16.09.2024

    Користувач Reddit розповів, як ChatGPT першим розпочав з ним діалог

    Користувач Reddit поділився незвичайним досвідом взаємодії з оновленою версією ChatGPT, яка вперше самостійно розпочала розмову.…

    16.09.2024

    Xiaomi анонсувала оновлення для своїх пристроїв: Список гаджетів на вересень 2024

    Xiaomi випустила важливе оновлення системи безпеки для низки своїх пристроїв, серед яких Xiaomi 14 Ultra,…

    16.09.2024