Apple представила macOS 15 Sequoia: що нового і цікавого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Конференція WWDC 2024 у самому розпалі, і Apple щойно анонсувала нову версію операційної системи — macOS 15. На відміну від попередніх років, назва ОС залишалася загадкою до самої презентації. Новинку назвали Sequoia.

Реклама

Система отримала багато нововведень, серед яких найпомітніші:

  • Нові можливості iMessage аналогічні таким у iOS 18: нові реакції, відкладене відправлення, форматування тексту тощо. 
  • Абсолютно новий режим трансляції екрана iPhone прямо на Mac . Айфон тепер можна керувати за допомогою трекпада і клавіатури Mac. Повідомлення з iPhone надходять до центру сповіщень macOS 15, і після натискання на них відкривається трансляція екрана iPhone. 

Реклама
  • Нова організація вікон програм. Під час підведення вікна до краю дисплея система автоматично пропонує підлаштувати його форму та розмір під інші вікна. Щось подібне вже давно є у Windows. 
  • Відеодзвінки. Тепер ви можете подивитися на себе, перш ніж веб-камера увімкнеться для учасників дзвінка. А ще можна замінити тло у себе за спиною. Все це вже є в Zoom та інших додатках, але macOS 15 робить дані фічі кроссплатформенними.  
  • Новий додаток “Паролі”. Усі акаунти переїхали до окремої програми. Там їх можна знайти за категоріями. При цьому на iOS та iPadOS «Паролі» доступні у вигляді веб-програми на сайті iCloud. 

  • Safari. У браузері з’явився новий пошук на базі машинного навчання – на сайті можна швидко знаходити ключові слова та фрази. Safari вміє створювати короткий виклад сторінки, а функція Reader ще краще видаляє все зайве та відволікаюче. 
Раніше повідомлялося, що macOS 15 зможуть встановити власники Mac і MacBook, сумісних з macOS 14 Sonoma, але офіційний список підтримуваних пристроїв поки що не опубліковано. Перша бета-версія для розробників буде випущена в липні, а повноцінний реліз очікується наступної осені. Нагадуємо, що за наявності бажання якнайшвидше спробувати нові фічі, найкраще дочекатися публічної бета-складання, яка буде позбавлена ​​всіх критичних багів. 
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ