7 речей, які забула Apple розповісти про нові планшети iPad Pro та iPad Air

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Як справжній олдскульний користувач, можу сказати, що «яблучні» планшети мені справді подобаються. Пишу ці рядки якраз на старенькому iPad, чий вік видає лише злегка «втомлена» батарея. На відміну від навороченого Samsung планшета або чогось простіше на кшталт бюджетного девайсу від Lenovo, «яблуко» відмінно оновлюється, не перевантажувалося, напевно, вже рік, і продовжує дуже швидко «бігати», непогано справляючись із будь-яким сучасним додатком. У той же час, хоча сама ідея iPad з новітнім M4 чіпсетом мені в принципі зрозуміла, її практичне застосування не здається настільки очевидним навіть після барвистої презентації Apple, що нещодавно відбулася, під назвою Let Loose

Реклама

Тим не менш, це красиво . iPad стали ще тоншими і витонченішими. Потужний чіпсет допомагає девайсам “тягнути” нові OLED дисплеї зі збільшеними діагоналями. Щоправда, вже тільки лінивий не відзначив той факт, що IPad Air, який за дефолтом має бути найлегшим планшетом оновленої серії, з якихось невідомих поки що причин виявився важчим за iPad Pro. Експерти також заявили, що деяка важлива інформація, яка може бути корисною користувачеві при покупці наступного «яблучного» планшета, була, на їхню думку, недостатньо докладно висвітлена на презентації.

Відсутність “ширика” на iPad Pro

Якщо ви настільки захоплюєтеся мобільною фотографією, що готові знімати навіть на планшет, то нова «прошка» 2024 року, як виявилося, не має надширококутної камери. При цьому, як ми пам’ятаємо, у iPad Pro 2022 подібний 10MP об’єктив був присутній. Є й добрі новини. Apple проапгрейдила спалах True Tone і залишила LiDAR

Чи означає цей крок, що хлопці з Купертіно все ж таки вирішили визнати очевидне і заощадити на камері тільки з одним об’єктивом, тому що сценарій, при якому користувач має планшет, але немає на руках смартфона стає все менш актуальним?

Як би там не було, тепер ви знаєте, що iPad Pro 2024 не готовий до зйомки на широкий кут.

Додаткове ядро

Якщо ваша ідея купівлі нового «яблучного» планшета звучить як «хочу найпотужніший і наворочений», то девайси з 256-512GB навряд чи підійдуть. І в той час, як усі версії нового iPad йдуть із M4 чіпсетом на борту, лише моделі з 1-2TB отримали додаткове CPU ядро. Іншими словами, у таких девайсів загальна кількість ядер досягає десяти. Додаткове ядро ​​служить збільшення продуктивності.

Дещо менш дивним можна вважати той факт , що у моделей з 1-2TB збільшено також і кількість RAM – 16GB проти 8GB у версій з меншою кількістю пам’яті.

Різниця між 13 дюймовим iPad Air (2024) та 11 дюймовим iPad Air (2024)

Багато фанатів Apple звично припустили, що два цих нових планшета відрізняються тільки діагоналлю екрана. Однак між ними є одна, хай невелика, але різниця. У 13 дюймового яскравість екрану становить 600 ніт, тоді як у 11 дюймового – 500 ніт.

Іншими словами, дисплей 13 дюймового iPad Air (2024 ) не тільки більший, але й яскравіший за екран свого «молодшого брата»

Мінус один мікрофон

Apple окремо підкреслила “студійну якість” мікрофонів “прошки”. Але попередній iPad Pro також міг похвалитися чудовою якістю запису і при цьому у нього на один мікрофон більше, ніж у нещодавно анонсованої “яблучної” новинки. Іншими словами, у «прошки» 2022 їх п’ять штук, а у iPad Pro 2024 – всього чотири. Як це вплине на якість запису і чи вплине в принципі сказати важко.

Always – on display

Той факт, що ця зручна фіча була у Windows Phone смартфонів, був, зважаючи на все, благополучно забутий разом з колись перспективною операційною системою. Always – on display відродився на Android, і тільки недавно знайшов дорогу і до гаджетів на iOS. Здавалося б, потужний чіпсет повинен забезпечити всі необхідні умови для появи цієї «фішки» та на шикарних екранах OLED нових iPad. Однак щось пішло не так, і «яблучні» планшети, як і раніше, не готові надати користувачам можливість отримати важливу інформацію про поточний час, важливі повідомлення тощо, просто глянувши на екран iPad.

Експерти припускають, що проблема полягає в тому, що якщо iPhone 15 Pro, у якого є Always – on display, може «дріпнути» екран до 1Hz, то нові «яблучні» планшети поки що навчилися знижувати частоту оновлення лише до 10Hz. Apple, мабуть, побоюється, що за такого розкладу Always – on display розряджатиме батарею планшета швидше, ніж хотілося б.

Нанотекстурне скло

Як звучить, га? Просто як гаджет із фантастичного роману чи фільму. Тим часом насправді все трохи прозаїчніше. Цю фішку вже було запропоновано Apple для покупців Studio Display. Нанотекстурне скло є поверхнею з дуже низькою відбивною здатністю. Таким чином мінімізуються відблиски, які неминуче виникають на екрані в яскраво освітлених місцях.

Нанотекстурне скло – це , по-перше, платна опція. А по-друге, замовити таку опцію можна лише в тому випадку, якщо користувач вирішив придбати 1-2TB Apple iPad.

SIM

Якщо хочете почути мою суб’єктивну думку, то ось вона: немає жодного сенсу купувати планшети зі слотом для SIM картки. По-перше тому, що вони традиційно дорожчі. А по-друге, відколи з’явилася можливість «роздавати» інтернет зі смартфона, потреба в таких версіях планшетів просто відпала.

Втім, Apple вирішила трохи полегшити нам вибір , повністю виключивши з меню фізичну Nano SIM. Тобто охочі купити новий iPad 2024 можуть використовувати лише цифрову eSIM. Такий поворот не став сюрпризом хіба що для користувачів США, де схожа історія вже сталася з Apple iPhone

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtechradar.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ