Apple Vision Pro 2 буде коштувати 1500 доларів, представлять у 2026 році

Apple Vision Pro 2 буде коштувати 1500 доларів, представлять у 2026 році
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про Apple Vision Pro говорять в індустрії XR з моменту його виходу в лютому. І багато з цих розмов стосувалися його ціни: $3,499. Тепер, схоже, готується Apple Vision Pro 2, який буде коштувати від $1,500. Крім того, Samsung може співпрацювати з Apple, щоб знизити виробничі витрати.

Нещодавно з’явилися повідомлення про погані продажі Vision Pro, що призвело до уповільнення виробництва. Це призвело до того, що Apple внесла зміни до своєї дорожньої карти розвитку HMD (дисплеїв, що монтуються на голову). Таким чином, поява наступника Vision Pro була відкладена. Нові чутки дають нам очікувану дату виходу відкладеної гарнітури.

Якщо Apple Vision Pro 2 буде коштувати від 1500 доларів, це значно знизить бар’єр для входу у всесвіт XR від Apple. Це менше половини ціни нинішньої Vision Pro. Однак нова гарнітура, ймовірно, не буде відчуватися як преміум-клас, і, можливо, навіть прибере “Pro” зі своєї назви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як Apple може знизити ціни?

Тож як Apple може знизити вартість своєї гарнітури XR на таку значну суму? Нещодавно ми бачили, що компанія розгубилася, як зробити Vision Pro дешевшою. Ну, тут може бути кілька різних способів.

Хьюго Барра, колишній голова Oculus, ще в березні назвав Vision Pro надто складним девайсом. Це була не стільки критика, скільки констатація факту. За словами Барри, Vision Pro мав набагато більше датчиків, ніж було потрібно для забезпечення однакового досвіду. За його словами, це було типово для продуктів першого покоління, що з’являються на ринку.

На мою думку, це перше, що може змінити Apple. Друга – це конструкція самої гарнітури. Нинішня Vision Pro має чудовий вигляд і преміальний на дотик корпус з алюмінію та скла. Але вона також важка, і ця преміальна конструкція коштує дорого. Я б посперечався, що дешевша Vision Pro буде більш пластиковою.

І за чутками, Apple хоче укласти контракт з китайським постачальником SeeYA на виготовлення дисплеїв для гарнітури. Це також може знизити виробничі витрати. Нинішні дисплеї Vision Pro, фантастичні мікро-OLED-дисплеї, постачає компанія Sony.

SeeYA надіслала зразки в Apple і чекає на їхню оцінку. Варто зазначити, що подібні повідомлення про те, що Apple уклала контракт з SeeYA, з’являлися і минулого року, коли Sony не змогла задовольнити попит на випуск гарнітури.

Samsung може надати оперативну пам’ять для Vision Pro 2

Samsung також може приєднатися до ланцюжка поставок Vision Pro. Хоча вони є конкурентами, коли йдеться про їхні флагманські смартфони, це може бути взаємовигідною угодою для обох компаній. Samsung хоче постачати DRAM (динамічну оперативну пам’ять) для Vision Pro.

Наразі DRAM для Vision Pro на замовлення постачає компанія SK Hynix. SK Hynix також є південнокорейським виробником і другим найбільшим виробником мікросхем пам’яті у світі після Samsung. Якщо Apple прагне співпрацювати з Samsung, це може бути пов’язано зі зниженням витрат на майбутні гарнітури.

Особисто для мене це все дуже захоплюючі новини. Вихід Apple на ринок XR був затьмарений вартістю її пропозиції. Тим часом Meta відкрила Horizon OS для третіх сторін, ще більше утвердившись в індустрії.

Vision Pro – одна з найкращих AR-гарнітур на ринку. І те, що вона робить, вона робить надзвичайно добре. Але поки вона не стане доступною для середньостатистичного споживача, їй буде важко отримати широке розповсюдження. Навіть якщо половина компаній зі списку Fortune 100 придбає її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ЧЕРЕЗphonearena.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.