Ґаджети

Apple представила iPad Pro з екраном OLED та чіпом M4

Share

“Яблучний” бренд провів захід під слоганом Let Loose 7 травня. Презентація була присвячена анонсу планшетів. Трансляцію збережено на сайті бренду.

Почали з iPad Air , а закінчили топовим iPad Pro з новим дизайном. «Прошка» випускається у двох розмірах: 11 та 13 дюймів. Обидві моделі відрізняються ультратонким корпусом: 5,3 мм та 5,1 мм відповідно. Таким чином, iPad Pro навіть тонший за iPod Nano, що робить його найтоншим продуктом Apple за всю історію.

На вибір є два кольори: сріблястий і космічний чорний. Корпус пристрою виготовлений зі 100% переробленого алюмінію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad Pro 2024 перший з планшетів Apple отримав екран OLED. За словами виробника, одна OLED-панель не забезпечує достатньої яскравості, тому довелося розробити сучасний дисплей, який використовує дві OLED-панелі. Фірмова технологія поєднує світло від обох, щоб забезпечити «феноменальну повноекранну яскравість». Цю технологію назвали “тандемною OLED”. Вона дозволяє контролювати колір та яскравість за частки мілісекунди.

Заявлена ​​повноекранна яскравість 1000 ніт як для SDR, так і для HDR. При цьому пікова яскравість HDR досягає 1600 ніт. Нове покоління дисплеїв отримало ім’я Ultra Retina XDR. Apple називає його “найпросунутішим дисплеєм у світі”.

Інша ключова особливість “прошки” – потужний чіп усередині. iPad Pro ігнорує існування M3 і переходить із процесора M2 відразу на M4. Цей чіп Apple створила за 3-нм технологією другого покоління.

M4 може похвалитися феноменальною потужністю. Він включає до 4 ядер продуктивності та 6 ядер ефективності, забезпечує до 50% більш високу продуктивність процесора, ніж M2 у попередньому iPad Pro.

Чіп енергоефективний, а ще він добре підготовлений для роботи з ШІ. За всі навантаження зі штучним інтелектом відповідає модуль Neural Engine. Він здатний виконувати 38 трильйонів операцій на секунду. Apple заявляє, що Neural Engine у ​​M4 у 60 разів швидше, ніж перший Neural Engine у ​​A11 Bionic.

Для планшета оновили багато додатків та камеру. 12-мегапіксельний датчик дозволяє знімати відео 4K ProRes. У зйомці також допомагають чотири студійні мікрофони та сканер LiDAR. Адаптивний спалах TrueTone покращує сканування документів.

Серед іншого відзначимо до 2 ТБ вбудованої пам’яті, підтримку Thunderbolt/USB 4, а також парну роботу з новим стілус Apple Pencil Pro і клавіатурою Magic Keyboard.

Ціна

Замовлення відкриються 7 травня, продажі стартують наступного тижня (актуально для США). Ціна залежить від моделі:

iPad Pro 11″ – від 999 доларів;
iPad Pro 13″ – від 1299 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPad
  • Останні записи

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024