ПриватБанк представив платіжний браслет з унікальними датчиками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ніхто не зможе скористатися браслетом, крім самого власника. 

ПриватБанк спільно з українським стартапом MAWI Solutions, розробником біометричних браслетів, представили платіжний браслет MAWI Pay, за допомогою якого можна оплачувати товари і послуги безконтактно.

Про це пише psm7.com .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрій працює на основі технології безконтактної оплати Mastercard. Тому його власник зможе розплачуватися за будь-яку продукцію, просто приклавши браслет до платіжного терміналу.

Розпізнавання власника браслета відбувається за допомогою електрокардіограми. Так, якщо пристрій надіто на руку сторонньої людини, він не зможе оплачувати покупки. Адже браслет не зможе ідентифікувати його і відключить функцію платежів.

За словами розробників, визначення особистості по ЕКГ можна порівняти з точністю відбитків пальців. Таким чином, можна не боятися, що в разі втрати або крадіжки браслета, хтось спустошить рахунку його справжнього власника.

Ми провели безліч досліджень, щоб бути впевненими, що ЕКГ – унікальний біометричний ідентифікатор. Наші алгоритми навчилися визначати з високою точністю людини всього за кількома ударам серця. На якість розпізнавання не впливають ні фізичні навантаження, ні зміни віку людини, ні стрес
Рон Фрідман, СЕО MAWI Solutions

ПриватБанк і Mastercard працювали над створенням та інтеграцією платіжних рішень.

Прототип браслета представили на міжнародній виставці FinovateSpring 2018 у Сан-Франциско. Найближчим часом технологію будуть валідувати спільно зі швейцарськими вченими з інституту Idiap Martigny.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.