У мережі з’явилися результати тестування Macbook Air із чипом M3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Учора компанія Apple представила новітню серію Macbook Air. З’явилися результати тестування серії Macbook Air із процесором M3. Він забезпечує значний приріст продуктивності порівняно з попереднім поколінням із процесором M2. Ось подробиці…

Macbook Air з чіпом M3 отримав 20-відсотковий приріст продуктивності на декількох ядрах порівняно з попереднім поколінням

Модель Air з чипом M3 набрала 3 157 балів в одноядерному і 12 020 балів у багатоядерному тестах Geekbench 6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель Macbook Air з чипом M2 набрала 2600 балів в одноядерному режимі і 10,0 00 балів у багатоядерному в тому ж тесті. Згідно з цими результатами тесту, приріст продуктивності в одноядерному режимі становить 21 %, а в багатоядерному – 20 %.

Чип M3 значно перевершує попереднє покоління за рахунок продуктивності GPU, а не CPU. Однак у програмі Geekbench 6 ця характеристика не перевірялася. M3, перший у галузі 3-нанометровий чип для персональних комп’ютерів, також оснащений нейронним движком, розробленим для прискорення потужних моделей машинного навчання (ML). Таким чином, він може легко впоратися із завданнями штучного інтелекту. Нейронний рушій у чипі M3 на 60 % швидший, ніж нейронний рушій у чипі M1, що дає змогу ще більше прискорити процеси AI/ML, зберігаючи при цьому дані на пристрої для захисту конфіденційності.

M3 має 8-ядерний процесор із 4 продуктивними та 4 ефективними ядрами. Процесор M3 також має 25 млрд транзисторів, що на 5 млрд більше, ніж у M2. Що стосується графічної продуктивності, то він оснащений 10-ядерним GPU з архітектурою нового покоління, який на 65 % швидший, ніж у M1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.