Чим відрізняються MacBook Air M2 і M3 – зібрали всі причини купити новинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку березня 2024 року Apple тихо і без прелюдій випустила третє оновлення лінійки MacBook Air з моменту її переходу на чіпи Silicon M. Ультрабуки розвивалися нелінійно: спочатку вийшов Air M1 у старому дизайні, через два роки – Air M2 у свіжому “кузові”, ще за рік з’явився Air M2 з дисплеєм 15 дюймів, а зараз обидві моделі оновилися на M3 – цього разу одночасно.

Свіжі Air M3 не були удостоєні окремої конференції або навіть красивої відеопрезентації. Apple просто розмістила їх на своєму сайті у вигляді прес-релізів з фото і текстом. Такий тип анонсу ясно вказує – змін у новинках не те, що б дуже багато.

Головною і найпомітнішою зміною став апгрейд з чіпа М2 на М3, який був представлений наприкінці 2023 року. Його фішка в підвищеній частоті, апаратній підтримці трасування променів, динамічному кешуванні, а також більш тонкому техпроцесі. Усе це сумарно дає приріст у 17-21% порівняно з М2. Цікаво, що сама Apple порівнює М3 не з М2, а з M1; найімовірніше, маркетологи захотіли показати виразніші цифри, адже приріст 60% має переконливіший вигляд, ніж 17%. Ось усі відмінності нового чипа:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
M2 vs M3

Крім продуктивності, нові Air (як 13, так і 15 дюймів) отримали такі опції:

  • Підтримка до двох зовнішніх дисплеїв при закритій кришці
  • Режими голосової ізоляції та мікрофона широкого спектра
  • Підвищена чіткість голосу під час аудіо- та відеодзвінків
  • Підтримка Wi-Fi 6E
  • Анодоване ущільнення поверхні Air у кольорі Midnight для захисту корпусу від відбитків пальців.

Модель MacBook Air 15 з чипом М2 знята з виробництва і незабаром зникне з продажу. Те ж саме стосується MacBook Air M1. Тепер “вхідним квитком” у макбуки став Air 13 M2, оскільки його цінник опустився до $999 за базову версію з повільним SSD-накопичувачем на 256 Гб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.