Вчені розкрили наслідки носіння Apple Vision Pro щодня

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Дослідники зі Стенфорда б’ють на сполох на тлі зростаючої популярності Apple Vision Pro та VR-пристроїв в цілому. Про це пише NotebookCheck.

Реклама

Згідно з джерелом, своєю думкою щодо Vision Pro поділився директор-засновник Лабораторії віртуальної людської взаємодії Стенфордського університету Джеремі Бейленсон. За його словами, часте використання шоломів та гарнітур доповненої реальності може спричинити проблеми з психікою та соціалізацією.

“Ми не використовуємо [VR] для повсякденних завдань”, – Бейленсон.

Дослідження показали, що носіння гарнітури серйозно обмежує зорову поведінку та рухові функції людини, а технологія наскрізної передачі зображення та звуку найчастіше має різні спотворення та затримки – змінюється насиченість кольорів, світло тьмяніє, а деякі об’єкти здаються розмитими або надто близькими. Зрештою, навіть Apple Vision Pro «бачить» і показує зображення набагато гірше за людське око.

«[Часте носіння Vision Pro] може вплинути на те, як ваші очі переміщаються у просторі, і в перспективі погіршити ваш зір», — каже доцент університету Мічигану Рабіндра Ратан. «І ми поки що навіть не підозрюємо, що [гарнітура] може зробити з нашим мозком».

І, нарешті, імерсивні цифрові світи можуть впливати на те, наскільки добре користувачі думають та спілкуються з іншими, а також на роботу та навчання. Людина з віртуальним персонажем перед очима набагато гірше справляється зі складними когнітивними завданнями. А ще експерименти показали, що люди, що носять пристрої AR, відчувають дуже слабкий соціальний зв’язок з людьми без гарнітури на голові.

Дослідник з Інституту Іллінойсу Роман Міллер каже, що ставиться до смартфону, як до свого взуття – залишає його біля дверей при вході до будинку. Саме такий підхід рекомендує користувачам пристроїв доповненої реальності.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: