Nintendo Switch 2 може зберегти зворотну сумісність із консоллю першого покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися чутки про те, що прийдешній наступник Nintendo Switch, попередньо названий “Switch 2”, матиме зворотну сумісність для фізичних ігор і цифрових покупок з поточної бібліотеки Switch. Хоча Nintendo ще не оголосила про нову консоль, припущення вказують на те, що її можуть представити наступного місяця, а її запуск відбудеться у 2024 році.

Заяви про зворотну сумісність з’явилися торік, коли президент Nintendo America Даг Боузер натякнув на підтримку спадкоємності між поколіннями консолей, щоб мінімізувати спад продажів під час переходу на нове обладнання. Новий імпульс чуткам надали інсайдери ігрової індустрії Феліпе Ліма і PH Brazil, які під час нещодавніх подкастів заявили, що Switch 2 вже має функції зворотної сумісності та вже переданий розробникам ігор.

Відомі ігрові витоки “NateTheHate” та інші підтвердили, що зараз тестуються поточні ігри для Switch на новому обладнанні. Якщо це правда, то зворотна сумісність буде зручним для споживача рішенням, яке відходить від колишніх тенденцій Nintendo з примусу до чистого розриву між консольними екосистемами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча Nintendo не підтвердила інформацію, багато достовірних джерел вказують на те, що прийдешній наступник Switch дасть змогу геймерам переносити як фізичні, так і цифрові бібліотеки, щоб продовжувати насолоджуватися іграми цього покоління. Якщо сумісність збережеться, то апаратна платформа може залишитися на ігровому полі того ж виробника – NVIDIA, який надав Nintendo SoC Tegra X1. В оновленні SoC може використовуватися форк платформи Orin від NVIDIA на базі GPU Ampere з DLSS, але офіційні подробиці поки невідомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.