PlayStation 5 перевершила Xbox за продажами вдвічі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вихід нових ігрових консолей від Sony і Microsoft наприкінці 2020 року ознаменував початок чергового витка боротьби за лідерство на ринку. І через понад два роки PS5 демонструє впевнену перевагу в продажах над Xbox Series X/S.

Джерело зображення: @Kerde Severin / unsplash.comЗа даними видавця Take-Two, на кінець 2023 року було продано 77 млн консолей поточного покоління. Виходячи з офіційних цифр продажів PS5 від Sony (50 млн) і припустивши, що до кінця року було продано ще 1,34 млн PlayStation 5, отримуємо, що на частку Xbox Series припадає близько 25 млн проданих приставок. Таким чином, продажі PS5 майже вдвічі перевищують показники Xbox.

Це відповідає і більш раннім оцінкам аналітиків про триразовий відрив Sony від Microsoft з продажу нових консолей. При цьому сама Microsoft не приховує, що програє “консольні війни” вже багато років поспіль. З моменту виходу першої Xbox у 2001 році компанія лише раз змогла обійти за продажами PlayStation (у США, у 2014 році). Решту часу лідерство за Sony і Nintendo. Чим можна пояснити такий стан справ? Насамперед – маркетинговою стратегією компаній. Sony активно просуває свої ексклюзивні ігрові бренди (God of War, The Last of Us, Uncharted та ін.), які не доступні на інших платформах. Це мотивує геймерів купувати саме PS5. Водночас Microsoft робить акцент на підписці Game Pass і хмарному геймінгу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія все частіше випускає свої ігри не тільки на Xbox, а й на ПК. У підсумку стимулів для купівлі нової Xbox стає менше. Судячи з чуток, Microsoft планує розширювати присутність своїх ігор і на консолях конкурентів – PlayStation і Nintendo Switch. Ймовірно, з часом ми побачимо такі хіти, як Starfield, на всіх платформах. А отже, боротьба за лідерство в продажах заліза втратить колишню гостроту. Головним стане те, хто зможе запропонувати найкращий ігровий контент і сервіси для геймерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.