Чому Rabbit R1 – найцікавіша девайс з часів iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Rabbit R1 – це кишеньковий компаньйон на базі штучного інтелекту, який використовує ваші програми за вас.
  • У ньому використовується “Велика модель дій” ШІ, навчена на гігантських кількостях інтерфейсів додатків.
  • Жодної реклами, жодних відволікаючих факторів, ніяких темних шаблонів. Просто скажіть йому, чого ви хочете, і це зробить.

Сайт Rabbit R1 може виглядати як тамагочі із серіалу “Северанс”, але це може бути і перша надійна альтернатива домінуючій парадигмі iOS/Android для мобільних пристроїв.

R1 – це те, як ви могли б уявити кишеньковий комп’ютер, якби ніколи не бачили смартфон. Ви просто кажете йому, що ви хочете, щоб він зробив, і він це робить і відформатує результати в гарну просту карту на маленькому екрані пристрою. Він може працювати практично з усіма існуючими програмами, тому що використовує штучний інтелект для взаємодії з ними, як людина з нескінченним терпінням.

Модель великих дій обіцяє більш інтуїтивну взаємодію, орієнтовану на голос та ІІ, що свідчить про відхід від традиційної парадигми, орієнтованої на екран. чи проблемами технічної грамотності”. Брайан Прінсоснователь і генеральний директор освітньої платформи AI Top AI Tools розповів Lifewire електронною поштою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майбутнє, яке нам обіцяли

R1, розроблений у партнерстві з Teenage Engineering, практично повністю ґрунтується на голосовому управлінні і не запускає програми. Натомість ви натискаєте на бічну кнопку, щоб дати йому інструкції, ніби говорите по рації. Судячи з демонстраційного відео, він працює швидко і до кінця дуже розуміє ваші команди.

Це тому, що в ньому використовується штучний інтелект, хоч і не в тому вигляді, до якого ми звикли. Замість того, щоб випльовувати переконливе сміття за допомогою великої мовної моделі, як це роблять інші сервіси “штучного інтелекту”, R1 використовує те, що Rabbit називає великою моделлю дій, або LAM. Вона була навчена не на словах або картинках з Інтернету (як велика мовна модель-LLM), а на інтерфейсах користувача веб-додатків.

Це означає, що він може розуміти та використовувати будь-який веб-сайт від вашого імені, що досить дивно. Серед демонстраційних прикладів – бронювання всієї відпустки, включаючи перельоти та готелі, та складання маршруту. Ви можете попросити замовити Uber, щоб відвезти вас додому, замовити вечерю або включити музику. Він буде взаємодіяти з цими веб-додатками та сайтами за вас та розповість про результат.

Звучить дивовижно, але можна вважати, що це втілення обіцянки комп’ютерів, які ви бачите у “Зоряному шляху” – тих, які просто роблять справу. Ви ніколи не побачите Ньоту Ухуру або Уеслі Крашера, які борються з TripIt або жонглюючих додатками, щоб викликати вороже судно.

Ми звикли до сайтів, які намагаються обманом змусити нас підписатися на розсилку, поки ми купуємо, до реклами, яка відстежує нас по всьому інтернету, і до нового, більш дратівливого інтерфейсу кожного нового сервісу, який ми змушені вивчати, щоб просто замовити піцу. Ми також звикли до того, що беремо телефон, щоб, скажімо, дізнатися час зустрічі, а потім відволікаємось на півгодини на Instagram або TikTok, навіть не зазирнувши у додаток календаря.

Це той вид ШІ, який ми можемо підтримати. Замість того, щоб здирати твори мільярдів людей, а потім використовувати їх для складання невірних “фактів”, LAM Кролика набагато цілеспрямованіший. Його навчили користуватися веб-сайтами та розбирати інструкції з ваших мовних команд. Це те, в чому ІІ має бути хорошим. І так, він буде відповідати на питання за допомогою фактів, але, наскільки я можу судити, він не використовує LLM для цього. Це просто старий добрий веб-пошук.

Брати із собою у світ два пристрої?

У багатьох відповідях на моє прохання прокоментувати Rabbit R1 йдеться про використання двох пристроїв. “Хто захоче використати його та свій телефон”, – запитують вони. “Це має бути просто додаток”. На що я відповім не менш суб’єктивно, що я б точно взяв його з собою замість телефону. Я зможу робити все те, що мені потрібно, коли я виходжу на вулицю – перевіряти маршрути, слухати музику або подкасти і, ймовірно, надсилати людям повідомлення, – і все це без необхідності мати справу з програмами. Крім того, це дуже зручно, відкриваючи доступ практично до всього.

Якщо ви занурюєте свій мозок до TikToks, поки їдете в метро, ​​то це не для вас. Але, як каже генеральний директор та засновник Rabbit Джессі Лю у своєму виступі Але R1 не призначений для того, щоб замінити ваш телефон. Або, принаймні, поки що ні. Однак це перший погляд на альтернативу гегемонії Android та iOS, заснованої на сенсорних екранах та додатках. Сьогодні всі телефони по суті однакові та працюють однаково. R1 ще належить довести, що він може робити те, про що говорить, у реальному житті, але, схоже, що інтерфейс, керований штучним інтелектом, стане тим, що остаточно витіснити модель, засновану на додатках.

Самсунг нещодавно представила Galaxy AI, який схожий, але він не зможе виконувати завдання, які може R1 Rabbit. Однак, швидше за все, незабаром у смартфонах з’явиться ШІ”, – сказав Lifewire електронною поштою розробник програмного забезпечення для ШІ Рокас Юркенас (Rokas Jurkėnas).

І ось що найцікавіше. Щоб дізнатися, наскільки корисним може бути Rabbit R1, вам доведеться заплатити лише 199 доларів, причому передплата не потрібна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.