Google тестує панель голосового набору тексту на планшеті Pixel

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Клавіатурний додаток Gboard від Google працює над новою крутою функцією для голосового набору тексту на планшетах Pixel Tablet. Вони внесли деякі зміни в останню бета-версію (13.7) програми. Замість звичної повної клавіатури вони спробували щось більш просте та обтічне.

Реклама

Основне оновлення – це елегантна панель інструментів у формі пігулки, яка з’являтиметься, коли ви запускаєте голосовий набір Google Асистента. Google каже, що цей інтерфейс – це спосіб “бачити більше на екрані під час голосового введення”.

Ця панель інструментів призначена для того, щоб допомогти вам бачити більше екрана під час набору тексту голосом. Вона невелика та ефективна, показує лише найважливіші опції, не займаючи багато місця.

Вона дозволяє швидко змінювати налаштування, використовувати голосові команди, перемикатися на емодзі та отримувати доступ до буфера обміну. Крім того, ви можете переміщати його по екрану в будь-яке місце, навіть вертикально, що дуже зручно для різних завдань або просто для вашого комфорту.

Крім того, ви будете отримувати підказки до тексту поруч з тим місцем, де ви вводите, тож вам буде легко набирати та редагувати текст. А якщо вам потрібна повна клавіатура, вона доступна одним дотиком.

Наразі ця нова панель інструментів доступна лише на одному Pixel Tablet з Android 14 QPR1. На інших пристроях, таких як Pixel Fold, її ще немає.

Ми не впевнені, що Google додасть цю функцію на інші пристрої, наприклад, на телефони Pixel, але це виглядає як дійсно зручна функція. Минулого року Google натякала на щось подібне для телефонів, тож цей новий спосіб голосового введення може бути не лише для планшетів.

До речі, в найближчі тижні Google планує видалити 17 функцій з Google Assistant. Це рішення спрямоване на підвищення “якості та надійності” сервісу. Однак варто зазначити, що серед цих функцій, які поступово виключаються, є такі, якими ви, можливо, регулярно користуєтеся.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGIZMOCHINA

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ