На Android повертається дуже давня фіча після того, як Apple додала її в iOS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google повернула в ОС Android корисний елемент інтерфейсу, який було видалено з системи багато років тому. Про це пише 9to5Google.
Йдеться про віджети на екрані блокування. Колись давно, на початку 2010-х років, Android дозволяв їх запускати і використовувати, причому як по одному, так і у вигляді “каруселі”. Однак у 2014 році ця можливість була видалена з Android 5.0 і благополучно забута.

Реклама

До сьогоднішнього дня. Згідно з джерелом, у свіжій бета-версії Android було виявлено новий простір локскріна, що дозволяє додавати віджети. Панель відкривається свайпом від правого краю дисплея і працює лише з деякими віджетами. Судячи з усього, розробники давно перестали підтримувати цей API, тому поки вдалося вивести на екран блокування лише віджети нативних застосунків – пошукача, “Годинника” і “Календаря”.

Схоже, що фіча перебуває на ранній стадії тестування, і доступна поки що лише на пристроях з великими екранами. Інсайдери припускають, що віджети локскріна з’являться в Android 15. Цікаво, що Google згадала про цю функцію лише після того, як віджети екрана блокування з’явилися в iOS 16 і 17.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ