Представлено ноутбуки Samsung нового покоління Galaxy Book 4 Pro, Galaxy Book 4 Pro 360 і Galaxy Book 4 Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Лише за два тижні до кінця 2023 року, компанія Samsung анонсувала свої ноутбуки Galaxy Book 4 останнього покоління, що складаються з моделі Ultra, Galaxy Book 4 Pro і Book 4 Pro 360. Останній являє собою ноутбук 2 в 1, який може перетворюватися на планшет, але тепер кожна модель Galaxy Book (360 чи ні) має сенсорний екран.

Реклама

Galaxy Book 4 Pro

Почнемо з Galaxy Book 4 Pro. Він буде доступний у двох варіантах: з 14-дюймовим або 16-дюймовим AMOLED-дисплеєм. Кожен з них має роздільну здатність 2880 x 1800, змінну частоту оновлення 48-120 Гц, яскравість 400 ніт з технологією Vision Booster і 120% колірного охоплення DCI-P3.

Майбутні покупці Galaxy Book 4 Pro матимуть два варіанти процесора: Intel Core Ultra 5 або Intel Core Ultra 7. Чипи оснащені графікою Intel Arc Graphics.

Варіанти пам’яті включають 16 ГБ або 32 ГБ ОЗП і твердотільний накопичувач ємністю 256 ГБ, 512 ГБ і 1 ТБ.

Galaxy Book 4 Pro також оснащений двома мікрофонами студійної якості, динаміками AKG Quad з Dolby Atmos, 2 портами Thunderbolt 4, портом USB Type-A, роз’ємом HDMI 2.1, слотом для карти microSD, аудіопортом 3,5 мм, 2-мегапіксельною веб камерою та адаптером живлення USB Type-C потужністю 65 Вт.

Кожен варіант Galaxy Book 4 Pro оснащений клавіатурою з підсвічуванням, але 16-дюймова модель оснащена цифровим блоком.

Galaxy Book 4 Pro надійде в продаж у Кореї за стартовою ціною 1,88 мільйона вон (1453 долари США), а залежно від розміру екрана, процесора і конфігурації пам’яті ціна може досягати 2,89 мільйона вон (2234 долари США). Варіанти кольору включають сірий місячний камінь і платиново-сріблястий.

Galaxy Book 4 Pro 360

Galaxy Book 4 Pro 360 випускається тільки в одному розмірі й оснащений 16-дюймовим дисплеєм, який можна повертати на 360 градусів, перетворюючи ноутбук на планшет з Windows 11. В іншому він майже ідентичний 16-дюймовому варіанту без 360.

Панель AMOLED має ті самі характеристики, згадані вище, включно з 400 ніт, 120% колірного охоплення DCI-P3 і змінну частоту оновлення 48-120 Гц.

Аналогічним чином, Galaxy Book 4 Pro 360 оснащений процесором Intel Core Ultra 5 або Ultra 7, графікою Intel Arc, 16/32 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X і твердотільним накопичувачем ємністю 512 ГБ або 1 ТБ. Конфігурація портів, веб-камера і динаміки такі самі.

Однак Galaxy Book 4 Pro 360 також постачається з S Pen, який відкриває нові можливості використання, особливо в режимі планшета.

Варіант Galaxy Book 4 Pro 360 2-в-1 з’явиться на корейському ринку за стартовою ціною 2,59 мільйона вон (2000 доларів США) і може зрости до 3,14 мільйона вон (2427 доларів США).

Galaxy Book 4 Ultra

Galaxy Book 4 Ultra містить кілька значних поліпшень, включно з сенсорним дисплеєм, підвищеною енергоефективністю, поліпшеним охолодженням і швидшим заряджанням.

Galaxy Book 4 Ultra оснащений процесором Intel Core Ultra 9 14-го покоління, оперативною пам’яттю LPDDR5x об’ємом до 64 ГБ і твердотільним накопичувачем PCIe NVMe ємністю до 2 ТБ.

Для обробки графіки ноутбук оснащений виділеною відеокартою, як і його попередник, випущений раніше цього року. Galaxy Book 4 Ultra поставляється з відеокартою для ноутбука Nvidia GeForce RTX 4050 з 6 ГБ відеопам’яті GDDR6 або ноутбучною відеокартою Nvidia GeForce RTX 4070 з 8 ГБ відеопам’яті GDDR6. Для розширення пам’яті є додатковий слот SSD.

Варіант ноутбука початкового рівня оснащений процесором Intel Corte Ultra 7 14-го покоління, 16 ГБ оперативної пам’яті та твердотільним накопичувачем ємністю 512 ГБ.

Нова система охолодження Samsung оснащена випарною камерою на 11% більшою і подвійним вентилятором з новою конструкцією з нерівномірною відстанню між лопатями.

Новий ноутбук Samsung оснащений чудовим 16-дюймовим екраном Dynamic AMOLED 2x з роздільною здатністю QHD (2880 x 1800 пікселів), співвідношенням сторін 16:10 для більшої кількості контенту, яскравістю 400 ніт, охопленням колірної гами DCI-P3 на 120% і змінною частотою оновлення 48-120 Гц. Ба більше, це сенсорна панель, на відміну від Galaxy Book 3 Ultra. Екран оснащений технологією Samsung Vision Booster і антивідблисковим покриттям для зменшення відблисків і поліпшення видимості контенту.

Galaxy Book 4 Ultra має два порти Thunderbolt 4 (USB Type-C), один порт USB 3.2 Type-A, порт HDMI 2.1 (до 8K 60 Гц або 5K 120 Гц), комбінований роз’єм для навушників та мікрофона і сканер відбитків пальців. Є Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.3. Samsung стверджує, що Galaxy Book 4 Ultra можна зарядити до 55% всього за 30 хвилин за допомогою зарядного пристрою USB Type-C потужністю 140 Вт, що додається.

Samsung також додала дискретний чип безпеки Samsung Knox для підвищення безпеки даних.

Galaxy Book 4 Ultra дебютує тільки в одному колірному варіанті – Moonstone Grey.

Його вартість починається з 3,36 мільйона вон (2597 доларів США). Найпотужніша конфігурація Book 4 Ultra буде доступна за 5,09 мільйона вон (3933 долари США).

Програмні особливості серії Galaxy Book 4

Південнокорейська фірма також додала вбудований відеоредактор і покращила наявні додатки екосистеми Galaxy.

Ноутбук працює під управлінням Windows 11 Home і поставляється з попередньо встановленим Samsung Studio, новим відеоредактором, який також доступний на телефонах і планшетах компанії.

Вбудований додаток Samsung Gallery тепер оснащено функцією Photo Remaster для редагування зображень, стирання тіней і відображень.

Функція “Другий екран” дає змогу використовувати пристрій серії Galaxy Tab як другий екран для ноутбка.

Уся серія Galaxy Book 4 дебютує в Кореї 2 січня. Вона буде доступна онлайн і офлайн в магазинах Samsung і у роздрібних партнерів. Наразі інформація про випуск для інших регіонів відсутня, але Samsung заявляє, що нові ноутбуки будуть поступово пропонуватися на деяких глобальних ринках.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: