Ґаджети

Apple спішно модифікує програмне забезпечення Apple Watch напередодні заборони на продаж пристроїв у США

Share

Компанія Apple, яка перебуває всього за кілька днів від заборони на продаж своїх смарт-годинників у США, готує рятувальну операцію для бізнесу вартістю $17 млрд, яка охоплює виправлення програмного забезпечення та інші можливі обхідні шляхи.

Інженери компанії поспішають внести зміни в алгоритми пристрою, що вимірює рівень кисню в крові користувача, – функція, яка, на думку Masimo, порушує її патенти. За словами людей, знайомих із процесом, вони коригують те, як технологія визначає насиченість крові киснем і подає дані клієнтам.

Учора Apple заявила, що з 21 грудня припинить у США продажі Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 через ймовірну заборону на імпорт, спричинену патентною суперечкою з компанією Masimo, що виробляє медичне обладнання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це високотехнологічний захід, не схожий на жоден з тих, що Apple робила раніше. Незважаючи на те, що продукція виробника iPhone і раніше була заборонена до продажу в деяких країнах через юридичні суперечки, нинішнє обмеження вдарить по одному з найбільших ринків для Apple в її рідній країні, ще й на Різдво. Якщо Білий дім не накладе вето в останню хвилину, заборона, накладена Комісією з міжнародної торгівлі, набуде чинності 25 грудня.

Apple може домовитися з Masimo, але зазвичай компанія вважає за краще не йти цим шляхом. І, судячи з усього, обидві фірми не збираються вступати в переговори з цього питання. Поки що Apple зосереджена на модифікації своєї технології та спробах завоювати прихильність регуляторів.

Якщо заборону буде прийнято, Apple опрацьовує низку юридичних і технічних варіантів. Уже зараз компанія почала готувати магазини до змін. Вона розіслала у свої роздрібні точки нові таблички, що рекламують Apple Watch без фотографій Series 9 і Ultra 2 – двох моделей, які потрапили під заборону. Дешевші SE, як і раніше, будуть доступні.

Apple планує припинити продаж годинників, що потрапили під заборону, на своєму сайті в четвер, а потім прибрати їх із приблизно 270 роздрібних магазинів до 24 грудня.

Учора акції Apple впали менш ніж на 1%, тоді як акції Masimo зросли на 3,2%.

У заяві Masimo йдеться про те, що рішення про заборону деяких моделей Apple Watch “демонструє, що навіть наймогутніша компанія у світі повинна дотримуватися закону”.

В Apple вважають, що для повернення пристрою на полиці магазинів достатньо внести зміни в програмне забезпечення, а не проводити складнішу апаратну модернізацію. Але патенти, що стали предметом спору, в основному пов’язані з апаратним забезпеченням, зокрема з тим, як світло випромінюється під шкіру для вимірювання кількості кисню в крові людини.

Поки компанія працює над виправленнями як апаратного, так і програмного забезпечення, виведення нової технології на ринок займе чимало часу. Внутрішнє тестування програмного забезпечення Apple займає тривалий час, і на те є вагомі причини. Компанія повинна переконатися, що будь-які зміни не призведуть до поломки інших функцій смарт-годинника. Крім того, зміни можуть потребувати додаткового тестування з огляду на їхнє медичне призначення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Ілон Маск замінить робітників на роботів Optimus уже до кінця 2025 року

    Ілон Маск та Tesla готові до серйозних змін на своїх заводах. Компанія представила новий технологічний…

    12.05.2024

    Незабаром Xiaomi випустить свою першу розкладачку Mix Flip

    Компанія Xiaomi планує випустити свою першу розкладачку Xiaomi Mix Flip вже цього місяця. Принаймні так…

    12.05.2024

    4 найбільші анонси, які ми очікуємо від заходу Apple 7 травня

    Пройшло багато часу відколи Apple представляла нові iPad. Фактично вам доведеться повернутися в жовтень 2022…

    12.05.2024

    Електролітак Pivotal Helix за 190 000 доларів не потребує ліцензії пілота

    Pivotal Helix являє собою одномісний електричний літак з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL), який не…

    12.05.2024

    Що таке кеш процесора і чому він такий важливий для ігор

    Процесори AMD 7800X3D та 7950X3D займають перше місце серед процесорів для ігор не тому, що…

    12.05.2024

    Розробники не поспішають використовувати нову систему платежів App Store

    Останнім часом світ технологій активно обговорює зміни в політиці App Store, які дозволяють розробникам використовувати…

    12.05.2024