Apple спішно модифікує програмне забезпечення Apple Watch напередодні заборони на продаж пристроїв у США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple, яка перебуває всього за кілька днів від заборони на продаж своїх смарт-годинників у США, готує рятувальну операцію для бізнесу вартістю $17 млрд, яка охоплює виправлення програмного забезпечення та інші можливі обхідні шляхи.

Інженери компанії поспішають внести зміни в алгоритми пристрою, що вимірює рівень кисню в крові користувача, – функція, яка, на думку Masimo, порушує її патенти. За словами людей, знайомих із процесом, вони коригують те, як технологія визначає насиченість крові киснем і подає дані клієнтам.

Учора Apple заявила, що з 21 грудня припинить у США продажі Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 через ймовірну заборону на імпорт, спричинену патентною суперечкою з компанією Masimo, що виробляє медичне обладнання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це високотехнологічний захід, не схожий на жоден з тих, що Apple робила раніше. Незважаючи на те, що продукція виробника iPhone і раніше була заборонена до продажу в деяких країнах через юридичні суперечки, нинішнє обмеження вдарить по одному з найбільших ринків для Apple в її рідній країні, ще й на Різдво. Якщо Білий дім не накладе вето в останню хвилину, заборона, накладена Комісією з міжнародної торгівлі, набуде чинності 25 грудня.

Apple може домовитися з Masimo, але зазвичай компанія вважає за краще не йти цим шляхом. І, судячи з усього, обидві фірми не збираються вступати в переговори з цього питання. Поки що Apple зосереджена на модифікації своєї технології та спробах завоювати прихильність регуляторів.

Якщо заборону буде прийнято, Apple опрацьовує низку юридичних і технічних варіантів. Уже зараз компанія почала готувати магазини до змін. Вона розіслала у свої роздрібні точки нові таблички, що рекламують Apple Watch без фотографій Series 9 і Ultra 2 – двох моделей, які потрапили під заборону. Дешевші SE, як і раніше, будуть доступні.

Apple планує припинити продаж годинників, що потрапили під заборону, на своєму сайті в четвер, а потім прибрати їх із приблизно 270 роздрібних магазинів до 24 грудня.

Учора акції Apple впали менш ніж на 1%, тоді як акції Masimo зросли на 3,2%.

У заяві Masimo йдеться про те, що рішення про заборону деяких моделей Apple Watch “демонструє, що навіть наймогутніша компанія у світі повинна дотримуватися закону”.

В Apple вважають, що для повернення пристрою на полиці магазинів достатньо внести зміни в програмне забезпечення, а не проводити складнішу апаратну модернізацію. Але патенти, що стали предметом спору, в основному пов’язані з апаратним забезпеченням, зокрема з тим, як світло випромінюється під шкіру для вимірювання кількості кисню в крові людини.

Поки компанія працює над виправленнями як апаратного, так і програмного забезпечення, виведення нової технології на ринок займе чимало часу. Внутрішнє тестування програмного забезпечення Apple займає тривалий час, і на те є вагомі причини. Компанія повинна переконатися, що будь-які зміни не призведуть до поломки інших функцій смарт-годинника. Крім того, зміни можуть потребувати додаткового тестування з огляду на їхнє медичне призначення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.