Топ-5 причин не купувати Apple Watch зараз, а дочекатися Series 10 у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо подивитися на Apple Watch, які компанія випускає просто зараз, то відрізнити одну модель від іншої за зовнішнім виглядом, якщо це, звичайно, не Apple Watch Ultra, ви просто не зможете. Вони всі схожі до ступеня змішання, і тільки розбираючись у питанні можна визначити, яка модель розумного годинника зараз знаходиться перед вами. Мабуть, в Apple теж почали підозрювати, що настав час з цим щось робити, і в Apple Watch Series 10 або Apple Watch X, як називають їх деякі інсайдери, на нас чекає велика кількість змін.

Годинники від Apple нарешті отримають новий дизайн, у них встановлять яскравіший і енергоефективніший дисплей MicroLED, а ще вони зможуть моніторити артеріальний тиск і визначати гіпертонію та апное. Чи це не привід відкласти купівлю Apple Watch на 2024 рік?

Дизайн Apple Watch Series 10

З моменту виходу найперших Apple Watch дизайн розумних годинників Apple принципово не змінювався жодного разу. Так, це все той же прямокутник із закругленими гранями, коліщатком Digital Crown і кнопкою. Можна, звичайно, згадати Apple Watch Ultra, але навіть вони мають плюс-мінус аналогічний вигляд, за винятком ще однієї кнопки на протилежній грані. У 2024 році Apple Watch Series 10, за словами Марка Гурмана з Bloomberg, чекає масштабний редизайн. Прямі бічні грані, як в Айфоні, навряд чи з’являться. Вони просто стануть не такими закругленими, як зараз. А ось нове кріплення ремінця для Apple Watch буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер чіплятися до годинника вони будуть за допомогою магнітів, що звільнить місце всередині самого годинника як для акумуляторів більшого розміру, так і для інших компонентів, зокрема пов’язаних з показниками здоров’я. Питання в тому, чи буде нове кріплення таким же надійним, як старе. Якщо так, то жодних проблем не виникне. Лише б через нього годинник не звалювався з руки. А то так і розбити дорогий гаджет можна.

Екран у годиннику Apple Watch 2024

Зміниться і дисплей, який Apple планує використовувати у своєму розумному годиннику. Замість OLED-екрану, що став уже звичним, в Купертіно задіють MicroLED матрицю. Завдяки новій технології вдасться домогтися більшої автономності, контрастності, яскравості, збільшити час відгуку і продовжити його термін служби. До дисплея Apple Watch і без того не було жодних претензій, а тут він стане ще кращим.

Єдине, що не варто чекати принципово іншого часу роботи від акумулятора. Наразі Apple Watch є одними з найбільш швидкорозрядних пристроїв на ринку в цьому класі. На які б хитрощі не йшли розробники, але більше півтора-двох днів під навантаженням у звичайній версії вичавити з них не виходить. Інша справа Apple Watch Ultra, які можуть протриматися і три дні. Але їхній розмір підійде далеко не всім.

Apple Watch з вимірюванням тиску

В Apple Watch 2024 з’явиться можливість заміряти артеріальний тиск. Ні, спеціальної манжети в комплекті з годинником не буде. Все засновано на вже наявних і парочці додаткових датчиків. Система аналізуватиме швидкість пульсової хвилі і на підставі цього видаватиме результат. Причому домогтися ідеально точних вимірів в даний час у Apple не вийшло, тому реалізація буде дуже оригінальною.

Якщо ви вирішите заміряти тиск за допомогою Apple Watch, то замість точних результатів ви отримаєте повідомлення про те, що у вас виявлено підвищений або знижений тиск. Годинник запропонує вам звернутися до лікаря або повторити виміри за допомогою звичайного тонометра. Мабуть, точність дійсно залишає бажати кращого.

Як визначити гіпертонію через Apple Watch

Крім банального вимірювання тиску, Apple Watch отримають і аналітичну функцію, пов’язану з новими датчиками. Система аналізуватиме ваш артеріальний тиск, зіставлятиме його з активністю і визначить, чи є у вас ознаки гіпертонії (підвищеного тиску) або гіпотонії (зниженого тиску).

У будь-якому разі для встановлення діагнозу буде запропоновано звернутися до лікаря. Однак, знаючи, як Apple Watch потрапляють точно в ціль з іншими захворюваннями, можна вже зараз сказати, що функція користуватиметься попитом, і багато покупців годинників Apple у 2024 дізнаються про себе нове. Зате якщо вчасно визначити захворювання, то можна призначити правильне лікування й уникнути наслідків.

Які смарт-годинники фіксують апное

Крім гіпертонії, Apple Watch 10 зможе визначати апное. При цьому захворюванні у людини на деякий час уві сні зупиняється дихання. Воно найчастіше супроводжується гучним хропінням і задушливими звуками. З урахуванням того, що більшість користувачів суто фізично не можуть діагностувати у себе це захворювання, оскільки банально сплять, коли воно проявляється, то годинник від Apple стане чудовою підмогою в цій справі.

Однак у Купертіно варто як слід попрацювати над автономністю. Мені доводилося спати в Apple Watch. А щоб їх вистачало на весь день після пробудження, доводилося заряджати їх з вечора, знімати з зарядки перед сном, спати в них, потім їхати на роботу і ввечері пулею бігти додому, адже заряд перебував на той момент вже в червоній зоні. Тож якщо цю проблему вдасться вирішити, то годинник Apple допоможе ще більшій кількості людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.