Ґаджети

Яким буде наступний iPad Air і коли він вийде

Share

З моменту релізу актуального iPad Air пройшло більше 600 днів, але Apple поки що не поспішає його оновлювати. Мабуть, компанія готує великий апдейт із величезною кількістю нововведень. Зібрали найочікуваніші зміни в iPad Air 6-го покоління у цьому матеріалі.

Нагадаємо нинішній iPad Air 5, представлений у березні 2022 року, оснащений 10,9-дюймовим LCD-дисплеєм, сканером відбитка пальця Touch ID у кнопці живлення, чіпом M1, 5G-модемом, оновленою селфі-камерою на 12 Мп з підтримкою а також швидким портом USB-C.

За даними інсайдерів, Apple планує випустити одразу дві нові моделі iPad Air у першій половині 2024 року. Аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо заявив, що компанія готує 10,9- та 12,9-дюймові «ейри». Вперше модельний ряд буде доступний у кількох розмірах. Цікаво, що при цьому пристрої збережуть стандартні дисплеї LCD з частотою оновлення 60 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступні моделі iPad Air, швидше за все, будуть оснащені чіпами Apple M2, але є ймовірність, що вони отримають процесор M3. Це забезпечить значний приріст продуктивності та зниження енергоспоживання порівняно з чіпом M1 у поточній моделі.
Швидше за все, нові iPad Air також підтримуватимуть Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3, оскільки Apple вже додала ці два стандарти в останні моделі iPad Pro, iPhone 15 Pro та більшість нових комп’ютерів Mac.

Інших покращень чекати не варто. Новинки збережуть ті ж камери, дизайн та інші елементи, які зараз використовуються в iPad Air 5.
Очікується, що Apple запустить масове виробництво нових 10,9-дюймових та 12,9-дюймових моделей iPad Air у першому кварталі 2024 року. Реліз може відбутися в рамках щорічної березневої презентації або під час конференції розробників Apple WWDC у червні, якщо щось піде не за планом.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024