Непопулярні, але дуже корисні функції Apple Watch, якими ви даремно не користуєтесь

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прийнято вважати, що Apple Watch – це чудовий спосіб читати повідомлення з месенджерів, гаджет для відстеження самопочуття та просто універсальний аксесуар, який підходить практично до будь-якого одягу. Деякі і зовсім впевнені в тому, що смарт-годинник від Apple максимально марний і користь від них сумнівна. Правда, і ті, й інші забувають про те, що гаджет має секретні функції, про які не знають навіть досвідчені користувачі! Ось кілька неочевидних фішок Apple Watch, які ви явно гідно оціните і, можливо, почнете використовувати кожен день!

Рація Apple Watch – як користуватися

Одна з недооцінених функцій смарт-годин – це рація Walkie-Talkie. На перший погляд, це досить дивна фіча: навіщо потрібен ще один спосіб спілкуватися через Apple Watch із кимось, коли є месенджери та звичайні дзвінки? По факту, це неможливо зручно! Все, що вам потрібно — це додати користувачів і дочекатися, поки вони підтвердять запрошення. Після цього ви зможете спілкуватися по рації на Apple Watch , коли вони підключені до Wi-Fi або Айфона, прямо із зап’ястя.

Для зв’язку достатньо, щоб контакт був у Мережі та стабільного підключення до Інтернету – натискаєш кнопку та кажеш. Заздалегідь краще попередити співрозмовника про «сеанс зв’язку», оскільки режим рації Apple Watch спрацьовує автоматично. Вийшла прикольна безкоштовна функція для тих, хто не любить голосові повідомлення та дзвінки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Жести Apple Watch

На осінній презентації купертинівці представили управління жестами для Apple Watch Seriеs 9 та Ultra 2. Однак мало хто пам’ятає, що й попередні моделі смарт-годин підтримують схожу фішку. По-перше, можна накривати екран долонею, щоб вимкнути звук, а по-друге, зведенням пальців закривати повідомлення або деякі програми. Спочатку навігація здається дивною, але згодом звикаєш до неї і вже не уявляєш, як жив без неї раніше.

  • Відкрийте Установки Apple Watch.
  • Зайдіть в “Універсальний доступ”.
  • Зайдіть у «Швидкі дії».
  • Натисніть “Увімкнено”.
  • Нижче увімкніть Оформлення, щоб з’являлася підказка вгорі екрана, що позначає, що жест працює в цьому додатку.

Ну, а щоб зайвий раз не торкатися дисплея, рекомендую в розділі «Екран та яскравість» увімкнути «Активація під час підйому зап’ястя», щоб спростити використання жесту.

Які програми для Apple Watch скачати

Незважаючи на популярність Apple Watch, вбудований App Store на годиннику вкрай бідний. У ньому ви знайдете хіба кілька перекладачів і додатків для фітнесу, тому рекомендую зазирнути в магазин додатків на iPhone. Там ви зможете знайти прикольні програми, які також призначені для Apple Watch.

  • Нещодавно ми розповідали вам про MiniMap Radar – незвичайний навігатор в стилі карт з ГТА , який працює і на Apple Watch. Він дозволяє ставити мітки на карті, а потім переглядати їх у AR-режимі. Нещодавно воно оновилося, тому тепер працює ще краще.
  • Водний нагадувач – зручна утиліта, яка надішле вам повідомлення попити води. Працює і на Айфоні, і на смарт-годинниках, тому не вимагає смартфона поблизу і навіть підключення до Інтернету.
  • Games for Watch – так, на Apple Watch можна грати ! Ось вам збірка міні-ігор, в якій є стрілялки, «хрестики-нуліки», аналог тетрісу та багато іншого. Не дивіться на рейтинг – працює дуже добре!
  • Watch Pet – тамагочі для Apple Watch . Все, що потрібно, вчасно годувати вихованців і не давати їм померти! Це реально додає сенсу смарт-годинникам, так само як і їх своєчасній зарядці.

Що таке змагання Apple Watch

Напевно, ви чули про знамениті кільця активності , які слід закривати щодня, щоб виконувати норму рухливості. Згодом це набридає, тому рекомендую розпочати змагання Apple Watch , які дадуть вам додаткову мотивацію. Працює дуже просто.

  • Зайдіть у програму Фітнес на iPhone і натисніть на вкладку «Поділитися».
  • Натисніть значок у верхньому правому куті, виберіть «Запросити друга».
  • Виберіть контакт зі списку та надішліть йому запрошення.
  • Після підтвердження зайдіть у картку користувача та натисніть «Почати».

Ви маєте якомога більше рухатися протягом 7 днів. За кожен відсоток активності додаватиметься 1 очко, максимум можна за добу отримати 600, а за тиждень — 4200. У додатку на Apple Watch і на iPhone будуть відображатися ваші очки і вашого конкурента за день і за весь час, а також графік їх набору за останні дні. За бажання можна запустити кілька змагань на Apple Watch, щоб не було часу лінуватися!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.