Valve анонсує Steam Deck OLED: ціна, час автономної роботи та багато іншого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через понад рік після того, як портативні ігрові ПК стали масовим гаджетом, Valve анонсувала наступну версію Steam Deck.

Дата випуску призначена на 16 листопада. Steam Deck OLED матиме покращений OLED-дисплей, покращений звук і кілька загальних поліпшень якості життя. Вона також отримує значно збільшений час автономної роботи: Valve заявляє, що він збільшиться приблизно на 30-50 відсотків порівняно зі стартовою версією.

Модель Steam Deck OLED буде доступна у двох конфігураціях сховища: 512 ГБ і 1 ТБ, які коштуватимуть 549 і 649 доларів відповідно. Як і її попередник, Steam Deck OLED має слот для карт microSD. Попередні замовлення відкриються наступного тижня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ті, хто вирішить оновитися, знайдуть пристрій, у якому сенсорний РК-дисплей замінено на 7,4-дюймовий HDR OLED-екран – невелике збільшення порівняно із семидюймовим дисплеєм вихідної моделі (але розміри портативного пристрою не змінилися порівняно з оригінальним Steam Deck за рахунок більш тонких рамок).

Ще одним великим оновленням Steam Deck OLED є нова батарея ємністю 50 Втг, що є покращенням порівняно з версією на 40 Втг, представленою у стартовій моделі. Це велике доповнення для нової моделі, не в останню чергу тому, що продуктивність акумулятора була болючим місцем Steam Deck під час запуску, і Valve стверджує, що батарея також буде заряджатися швидше.

Незважаючи на серйозні оновлення, нова модель не пропонує поліпшених характеристик. Хоча новий OLED-екран пропонує збільшену частоту оновлення 90 Гц, він як і раніше має власну роздільну здатність 1280×800.

Steam Deck OLED також містить модуль Wi-Fi 6E, який забезпечує до трьох разів вищу швидкість завантаження або кращу продуктивність під час онлайн-ігор, залежно від під’єднання до Інтернету та маршрутизатора.

Щоб внести ясність, це не Steam Deck 2. Раніше Valve заявляла, що наступник Steam Deck не буде випущений як мінімум до 2025 року. Однак оновлена модель дійсно вносить деякі необхідні поліпшення в ігровий процес Steam Deck.

Хоча форм-фактор залишиться тим самим, новий Steam Deck OLED буде приблизно на 30 грам легшим за свого попередника.

Ті, хто сподівається на нові кольори, будуть розчаровані, але Valve випускає обмежену серію моделі Steam Deck OLED з приголомшливим напівпрозорим дизайном. Але якщо не брати її до уваги, то з кольорами поки все погано і без змін.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.