Categories: Ґаджети

Google назвaла головну осoбливість нoвої ОС, якa назaвжди замінить Android

Share

У oпераційній систeмі Android є свoї плюси і мiнуси, причoму остaнніх стaло знaчно мeнше зaвдяки рoботі співрoбітників Google. Прoте, у цій ОС як і рaніше є три прoблеми, які зaважають їй рoзвиватися далі. Вирiшити їх можна лише шляхом повної переробки всієї системи, а робити цього ніхто не стане, тому що в такому випадку простіше почати створення нової ОС, причому з нуля, ніж зараз і займаються розробники «пошукового гіганта», розробляючи експериментальну операційну систему Fuchsia OS.

Система Android має погану концепцію захисту від загроз з інформаційного простору, відверто погану систему розповсюдження оновлень, навіть не дивлячись на Project Treble , а також відсутність можливості масштабування. Використовувати дану ОС можна тільки на смартфонах і планшетах, а якщо робити це в чистому вигляді на телевізорах або ноутбуках, але ні до чого хорошого привести це не зможе – інтерфейс виявиться до жаху убогим (розтягнутим), та й користуватися системою без сенсорного екрану буде вкрай незручно.

Саме тому компанія Google ось вже як майже чотири роки створює нову ОС, яка, за її задумом, назавжди замінить Android з Chrome OS, ставши єдиною операційною системою «пошукового гіганта». Називатися новинка буде Fuchsia OS, а сьогодні, 28 квітня 2018 року, американська корпорація поділилася деякими подробицями про її особливості. Вдалося з’ясувати те, що вже дуже давно цікавить багатьох досвідчених користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З офіційних джерел стало відомо, що в операційній системі Fuchsia OS є нативна підтримка додатків від Android. Це означає, що кожна програма або гра, випущена за останні роки для мобільних пристроїв і доступна в Google Play, виявиться в повній мірі сумісна з новою розробкою «пошукового гіганта», тобто розробникам не доведеться заново створювати своє програмне забезпечення.

За рахунок такої особливості компанія Google і має намір просувати операційну систему для смартфонів і планшетів. Покупці перших гаджетів на Fuchsia OS не відчуватимуть себе позбавленими якогось програмне забезпечення, в тому числі WhatsApp або клієнта «ВКонтакте», тому як на даній ОС можна буде запускати такі ж програми та ігри, як і на Android. Користувачі і виробники телефонів самі захочуть перейти на останню версію програмного забезпечення, тому як воно буде працювати відчутно швидше, а з випуском апдейтів можна буде взагалі майже не морочитися, тому як за їх створення і поширення у відповіді виявиться лише Google, а не сотні компаній, як це відбувається зараз.

Крім того, вже зараз усі охочі можуть протестувати її прямо через веб-браузер на своєму комп’ютері, смартфоні або ж планшеті. Крім Google, над абсолютно новою ОС працює компанія Huawei , як вдалося з’ясувати зовсім недавно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024