В Gmail з’явилися нові функції: які зміни очікують користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поштову службу Gmail очікує масштабний редизайн — починаючи з 25 квітня нові можливості доступні бізнес – і звичайним користувачам пошти. Зміни стосуються веб-версії сервісу. Про це повідомляє AIN.UA з посиланням на офіційний блог компанії Google.

При наведенні курсором на лист пошта покаже панель з швидких дій, які можна зробити з повідомленням: заархівувати, видалити, відкласти.

Фото: AIN.UAФото: AIN.UA

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відкладений режим читання листів — одне з основних нововведень. Якщо включити Snooze-режим для певного повідомлення і вибрати час, вибрані листи з’являться у “Вхідних” у той час, що вказав користувач.

Фото: AIN.UAФото: AIN.UA

Ще одна зміна: вкладені файли тепер видно з основного інтерфейсу. Щоб переглянути їх, не потрібно заходити в ланцюжок листів і шукати певний файл.

Також в пошті з’являться нагадування про те, що треба якось відреагувати на повідомлення.

Фото: AIN.UAФото: AIN.UA

Ще одне нововведення: “розумні відповіді. Сервіс аналізує отримане повідомлення і генерує швидкі варіанти відповідей, щоб користувачеві не доводилося набирати текст вручну. Це можуть бути відповіді в стилі “Давайте так і зробимо” або “П’ятниця мені підходить”, залежно від контексту.

З’явиться і спрощений доступ до додатків, таких як Google Calendar, з поштового інтерфейсу — популярні програми з’являться в бічній панелі праворуч.

В пошті також можна прибрати для конкретного листа можливість переслати його, скопіювати, завантажити або роздрукувати. Це може бути важливо для листування, яка містить конфіденційні дані. Більш того, можна виставити час, після якого повідомлення зникне.

Як це ввімкнути у себе в пошті?

Згідно із заявою компанії, новий Gmail можна включити, починаючи з 25 квітня. Для цього звичайному користувачеві потрібно зайти в налаштування сервісу (значок шестерні вгорі праворуч) і вибрати “Спробувати новий Gmail”. Для бізнес-користувачів цю опцію може підключити адміністратор пошти. Правда, на практиці поки не у всіх користувачів з’явився цей пункт в меню.

Не всі нові функції будуть доступні відразу, деякі з’являться в наступні тижні. Повернутися до старої версії пошти можна буде таким самим шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.