Топ-5 відмінностей Apple Watch Ultra 2 від Apple Watch Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Apple на презентації 12 вересня показала друге покоління свого захищеного годинника Apple Watch Ultra, склалося відчуття, що в ньому не змінилося зовсім нічого. Не додалося навіть нових кольорів корпусу, про які говорили багато авторитетних інсайдерів. Але, як виявилося, основні зміни приховані всередині нового годинника Apple. У Купертіно вдвічі збільшили вбудовану пам’ять в Apple Watch Ultra 2 і оснастили їх більш продуктивним процесором.

На додаток до цього для більш точного визначення місця розташування тепер використовується чіп U2, екран став у півтора раза яскравішим і навіть трохи зросла ємність акумулятора. Все ще думаєте, що між Apple Watch Ultra 2 і Apple Watch Ultra немає відмінностей?

Екран в Apple Watch Ultra 2

Найголовнішим нововведенням Apple Watch Ultra 2 на презентації назвали оновлений екран. Як думаєте, що в ньому змінилося? Діагональ? Роздільна здатність? Ні те, ні інше. Тепер дисплей в Apple Watch Ultra 2 підтримує пікову яскравість у 3000 ніт. У першому поколінні захищених годинників Apple це значення дорівнювало 2000 ніт. Знаєте, що найцікавіше? Мені довелося поспілкуватися з кількома власниками Apple Watch Ultra 1, і ніхто з них не скаржився на брак яскравості. Навіть на найяскравішому сонці 2000 ніт було більш ніж достатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здорово було б, якби Apple спробувала зменшити рамки навколо екрана і за рахунок цього трохи збільшити діагональ. Але ось чи була реальна необхідність у появі такої яскравості в Apple Watch Ultra 2 – це, звичайно, питання. Мені здається, це просто спроба зробити так, щоб найдорожчий годинник у лінійці відрізнявся від дешевших, у яких яскравість задерли якраз до горезвісних 2000 ніт.

Який процесор в Apple Watch Ultra 2

Є в Apple Watch Ultra 2 і справді серйозні нововведення. Одним із них є новий процесор Apple S9. Так, уперше за кілька років це не перейменований старий чипсет, а повністю новий. Він виконаний на базі Apple A15 Bionic, який використовується в iPhone 13 і iPhone 14, тільки з урахуванням специфіки переносних пристроїв. Порівняно з попереднім Apple S8 відзначається приріст продуктивності на 30%. Це стало можливим завдяки збільшенню кількості транзисторів на 60%.

У підсумку, щоб змусити Apple Watch Ultra 2 гальмувати, вам доведеться як слід постаратися. Але потрібно бути до кінця відвертим. Починаючи з Apple Watch Series 4, я не пам’ятаю, щоб годинник від Apple відверто лагав. Новий процесор у цьому випадку швидше дає більший запас міцності. Другого покоління Apple Watch Ultra вам вистачить на довший термін, а значить можна заощадити гроші і не замислюватися про заміну.

Місцезнаходження Apple Watch Ultra 2

В Apple Watch Ultra 2 є ще один новий чип, оновлення якого можна було не помітити з першого разу. Замість U1, який вперше з’явився в iPhone 11 у 2019 році, тепер використовується U2. Цей чіп використовує технологію Ultra Wideband для просторової орієнтації. Простіше кажучи, за допомогою нього можна набагато швидше знайти загублений годинник. Саме U1 використовується в Apple AirTag.

У чому відмінності між U2 і U1, на презентації Apple не повідомила. Але неважко здогадатися, що всі вони пов’язані з більш точним визначенням місця розташування. Найімовірніше, збільшено відстань і швидкість його роботи. На жаль, в Україні, ще не відомо чи технологія Ultra Wideband буде працювати. Тому особливо розраховувати на те, що ви зможете отримати переваги від чіпа U2, не варто.

Акумулятор в Apple Watch Ultra 2

Інша зміна в Apple Watch Ultra 2 щодо першого покоління може шокувати непідготовлених читачів. Дізнатися про неї змогли в iFixit, коли розібрали нову модель годинника Apple. У ній виявився збільшений акумулятор. Ви ніколи не здогадаєтеся, на скільки в Купертіно його наростили. У першому поколінні захищених годинників Епл стояла батарейка на 542 мАг.

А ось у новій моделі знайшли місце під цілих 564 мАг. Шок-контент! +4% до ємності і жодної хвилини до часу автономної роботи. Мабуть, все це витрачається на збільшену пікову яскравість екрана і роботу нового процесора. Так що, навіть незважаючи на надбавку в батарейці, можете не сподіватися, що Apple Watch Ultra 2 стали працювати довше.

Скільки пам’яті в Apple Watch Ultra 2

Однак є в Apple Watch Ultra 2 і дійсно корисні поліпшення, які оцінять багато користувачів. Збільшення пам’яті з 32 до 64 ГБ якраз можна віднести до таких. Тепер ви зможете встановити значно більше додатків і не переживати, що в найвідповідальніший момент місця не вистачить. Але сторонніми додатками на Apple Watch користуються далеко не всі. А ось накачати більше музики безпосередньо на годинник – це дуже здорово і зручно.

Спортсмени точно таку можливість оцінять. Закинув кілька величезних плейлистів в Apple Watch, під’єднав до них навушники, залишив смартфон у роздягальні і більше не переймаєшся, що Айфон може випасти або буде відтягувати кишеню. Обов’язково спробуйте цю фічу навіть на старому годиннику Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.