Експерти порівняли кількість небезпечних програм у Windows і macOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відома компанія AV-Test, що аналізує антивірусні рішення, надала цікаву статистику щодо збільшення кількості шкідливих програм для різних операційних систем.

Експерти встановили, що для ОС Windows з’явилося приблизно 70 мільйонів нових зразків шкідливого програмного забезпечення. Для порівняння, для операційної системи macOS з’явилося близько 12 тисяч нових вірусів.

Тобто, шкідливі файли Windows зустрічаються в 5 тисяч разів частіше, ніж у пристроях від компанії Apple. Для ОС Linux хакери виробили приблизно 2 мільйони небезпечних програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безумовно, кількість шкідливого програмного забезпечення для Windows величезна, але цікаво, що з вересня фіксується постійне зниження темпів зростання.

Інша ситуація з macOS: вірусів тут досить мало, але вони стали різко з’являтися в період листопада-грудня. Найбільше вражає ситуація з Linux, де з початку літа шкідливі програми з’являлися вкрай рідко, і ця тенденція збереглася до кінця року.

Зазначимо, що AV-TEST є незалежною організацією, яка вивчає та оцінює антивірусне ПЗ і пакети безпеки для популярних ОС за різними критеріями. Фахівці займаються постійними тестуваннями антивірусного, антишпигунського і брандмауерного програмного забезпечення для його розробників і різних профільних журналів. Результатами аналізу експерти діляться кожні два місяці, розповідаючи кому AV-TEST надала відповідну сертифікацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.