Intel представила Thunderbolt 5 зі збільшеною в 3 рази пропускною спроможністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel оголосила про випуск Thunderbolt 5, нового покоління стандарту передавання даних, присутнього у всіх моделях Mac і iPad Pro, що обіцяє значне підвищення швидкості та пропускної здатності.

Thunderbolt 5 забезпечує двонаправлену пропускну здатність 80 Гбіт/с, а з функцією Bandwidth Boost – до 120 Гбіт/с за інтенсивного використання відео. Це дає змогу значно поліпшити підтримку дисплеїв, забезпечуючи можливість використання більшої кількості дисплеїв із високою роздільною здатністю та вищою частотою оновлення. Максимальна швидкість Thunderbolt 4 становить 40 Гбіт/с, тому Thunderbolt 5 дає змогу значно збільшити пропускну спроможність щонайменше вдвічі.

У Thunderbolt 5, як і раніше, закладено такі галузеві стандарти, як USB4 V2, DisplayPort 2.1 і PCI Express Gen 4, що дає змогу йому бути сумісним із попередніми версіями Thunderbolt і USB. Комп’ютери та аксесуари, що використовують контролер Thunderbolt 5, мають з’явитися в продажу з 2024 року. Цілком імовірно, що Thunderbolt 5 з’явиться і в майбутніх пристроях Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.