Повербанк для тебе. 6 кращих портативних зарядок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сезон відпусток вже майже на носі, і якщо ви плануєте відпочинок далеко від цивілізації, не забудьте подбати про харчування для улюбленого смартфона. НВ зібрало список з шести найкращих моделей павербанков, гідних вашого гаманця, і підготувало невелику шпаргалку для самостійного вибору.

Як вибрати

Вибрати портативну зарядку, вона ж павербанк, набагато простіше, ніж смартфон. Навіть зі складними характеристиками розбиратися не треба, не кажучи вже про те, щоб витратити на покупку нечувані гроші.

Ємність

Для початку варто визначитися з ємністю. Вона починається від пари тисяч міліампер-годин і закінчується десятками тисяч. Математика проста – якщо ви підшукуєте павербанк тільки для смартфона, то множте ємність його акумулятора хоча б на два з половиною, щоб в результаті отримати мінімум один повний заряд і ще запас. Розмір запасу – незрозумілий, адже в рівняння вступають невідомі у вигляді саморазряда, фактичної ємності (так, маркування на корпусі може бути не найкоректнішим), ККД і стану самої батареї (вони теж мають властивість старіти).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо найненажерливішим в родині буде планшет, використовуйте аналогічну математику. Поглядаючи на моделі для ноутбуків, змиріться з тим, що такий павербанк буде важити і коштувати відчутно більше. Зате не залишитеся без цивілізації на краю землі.

Для будь-якого сучасного смартфона варто вибирати павербанк місткістю не менше 5000 мА-ч, але це якщо бюджет обмежений або сумочка, в якій його чекає носити, занадто мала. В цілому ми рекомендуємо дивитися на моделі від 10 000 мА-ч, їх вибір величезний, а ціна, розміри і вага – навпаки, перебувають у межах розумного.

Швидка зарядка

Двома важливими характеристиками для павербанка сьогодні є підтримка швидкої зарядки на вхід (тобто щоб пристрій максимально швидко заповнювало ресурси) і вихід (щоб не ходити на прив’язі до “батарейці” годинами). У моделях останніх двох років вона як правило є, але краще упевнитися в цьому, вивчивши технічні характеристики.

І всі інші характеристики

Матеріали – річ не критична, але варто тримати в голові, що металевий павербанк буде важити більше.

Ліхтарик, бездротова зарядка, зовнішній накопичувач – справа смаку. І гаманця.

Ще один важливий момент – це бренд. Звичайно, ми не радимо дивитися тільки на іменитих виробників – у випадку з павербанком розумна економія на бренді буде доречною. Але покупка відвертих “рогів і копит” чревата тим, що заявлена ​​ємність не буде дотримуватися (а що, китайське законодавство дозволяє в маркуванні імпровізувати на 10% туди-сюди), низькою якістю самих акумуляторів, недотриманням вимог безпеки та іншими малоприємними дрібницями.

І останнє. Навіть якщо ви плануєте використовувати батарейку тільки одноосібно і для єдиного смартфона в господарстві, все одно радимо віддати перевагу моделям, які можуть одночасно заряджати хоча б два гаджета. Згадаєте потім цей текст добрим словом. Хоча більшість недорогих рішень мають тільки один USB-роз’єм.

Топ-6 моделей

Знову обмовимося, що вибирали пристрою на свій смак і колір, який може не сподобатися вашому гаманцю або асортименту магазину. Ви можете відходити від цього списку, керуючись рекомендаціями, даними вище.

Усі пристрої на момент підготовки матеріалу можна було купити в Україні.

Універсальний солдат

Xiaomi Mi Power Bank 2 10000 mAh

Найпопулярнішим брендом павербанков в Україні (принаймні в онлайні) є Xiaomi. І заслужено – виробник підтримує відмінний баланс якості і характеристик. Xiaomi Mi Power Bank 2 10000 mAh доступний в двох кольорах, коштує близько 500 грн і розходиться як гарячі пиріжки ось уже півтора року як. Заряджається за чотири години, оснащується швидкою зарядкою від Qualcomm і індикатором стану на чотири градації. Модель упакована в алюміній і важить 217 грамів. USB-порт тут один.

Xiaomi Mi Power Bank 2 20000 mAh

У півтора рази дорожче і важче попереднього пристрою, проте в цілих два рази цікавіше і підходить навіть для ноутбуків (у яких зарядка здійснюється через роз’єм USB Type-C). Модель також доступна в двох кольорах, корпус пластиковий (звідси і вага в 330 грамів), роз’єму для зарядки два. Зрозуміло, є Quick Charge.

Стильно і недорого

ZMI Powerbank 10000mAh

ZMI – це виробник павербанков для Xiaomi. І ця модель – по суті злегка огламуренная версія аналогічного пристрою Xiaomi. Коштує на копійки дорожче, проте виглядає на голову цікавіше. За характеристиками пристрій ідентично у всьому, крім ваги і матеріалів корпусу. Тут пластик з фактурним покриттям, завдяки якому павербанк менший на 20 грамів.

Стильно і дорого

HUAWEI AP08Q 10000 mAh

Ціна у HUAWEI AP08Q 10000 mAh все ще не космос, але і не вершина демократії. За характеристиками модель аналогічна “десятитисячникам” Xiaomi, а за ціною буде дорожче павербанка ємністю 20 000 мА-ч. Проте за тисячу гривень в середньому це буде одна з найбільш гарненьких моделей.

Samsung Power Bank Kettle design

Лінійку павербанков Kettle design компанія Samsung випустила близько року тому, але їх вже дуже складно знайти в продажу (актуальну інформацію про торгові точки, де вона доступна, можна знайти на сайті виробника), і щось підказує, що це не стільки через космічний дизайн, скільки через космічну ціну.

Моделі оснащуються всім необхідним з нашого списку, а ще ліхтариком, який досить яскраво світить. Корпус павербанков стійкий, так що гаджети можна використовувати виключно для освітлення, при цьому не займаючи руки, а встановивши їх на стіл, пеньок або іншу горизонтальну поверхню. Прав буде той, хто скаже, що це непристойно дорого (ще б пак, 900 грн за модель ємністю 5 000 мА-ч, а старша і ще дорожче обійдеться), але коли береш пристрій в руки, відразу відчуваєш, що річ благородна, саме воно для сумочки справжньою леді. Чи варто переплачувати за дизайн? А це вже самі вирішуйте.

Для ноутбука

PowerPlant MP-S23000

В принципі, для підгодовування ноутбука, якщо він підтримує зарядку через кабель USB Type-C, підійде будь-який павербанк з хорошою потужністю і ємністю від 20 000 мА-ч. Але якщо, ось біда, ноутбук згоден харчуватися тільки від рідного гнізда, то життя стає складніше. Як варіант – PowerPlant MP-S23000. Важить 653 грами, коштує в межах 3-4 тис. грн, проте також вміє заряджатися від сонця, хизується великим набором перехідників під різні бренди лептопів і ємністю 23 000 мА-ч. Перед покупкою переконайтеся, що для вашої моделі ноутбука перехідник знайдеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.