Чому варто дочекатися AirPods 4 і не витрачати гроші на AirPods 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші AirPods надійшли в продаж майже 7 років тому, і відтоді лінійка бездротових навушників Apple залишається однією з найпопулярніших у світі. Тож не дивно, що шанувальники компанії завжди з нетерпінням чекають їхнього оновлення. Якраз незабаром прийде черга для нової версії базових AirPods. Оскільки дизайн оригінальних AirPods експлуатувався два покоління, то AirPods 4 матимуть вигляд, як поточна модель, зате з погляду заліза на зміни нас чекають дійсно серйозні.

А ось залізо явно буде доопрацьовано. Так, місце застарілого вже чіпа H1 займе сучасний H2, який гарантує кращу якість звуку, а гучність можна буде регулювати прямо з навушників. Розповідаємо, що ще відомо про AirPods 4 і коли новинку від Apple можна чекати в продажу.

Якість звуку в AirPods 4

Насамперед пропоную розібратися, що дасть чип Н2 в AirPods 4. Оскільки слух у нас у всіх різний, то просто фраза “поліпшення звуку” тут не підійде. Комусь він може сподобатися, а хтось, навпаки, скаже, що стало гірше. Поєднання нового аудіодрайвера та чіпа H2 дасть змогу програвати музику в ширшому діапазоні частот. Тож у вас буде можливість почути більше деталей в улюбленій композиції. На додаток до цього очікуються насичений бас і прокачане просторове звучання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але чип H2 слугує не лише для поліпшення звуку. Завдяки йому навушники будуть значно швидше підключатися до основного пристрою і перемикатися між усіма вашими гаджетами. Якщо у випадку з AirPods 3 доводиться трохи почекати, то тут це відбуватиметься практично миттєво. Це вже відзначили користувачі AirPods Pro 2, які теж оснащені чипом H2.

Як знайти загублені AirPods

В AirPods 4 встановлять Bluetooth 5.3. Перехід на нову версію дає нам більшу енергоефективність. Тепер на підтримання з’єднання витрачатиметься менше заряду акумулятора, який у навушниках і так не найбільший. До того ж Bluetooth 5.3 забезпечує більш надійне підключення. Так що незабаром у місцях скупчення людей можна буде забути про музику, що заїкається.

Очікується, що кейс від AirPods 4 теж зазнає змін. Він отримає чип U1 для більш точного пошуку і динамік. Тепер у кілька натискань на Айфоні ви зможете активувати режим пошуку AirPods і легко їх знайдете навіть у повному безладі. Більше не доведеться бігати в істериці по дому в пошуках навушників. Така функція вже є в AirPods Pro 2, і вона явно додала зручності.

Час роботи AirPods 4

Попрацювали в Apple і над автономністю нових навушників. Звичайні AirPods 3 в ідеальних умовах можуть безперервно програвати музику приблизно 5 годин. Перехід на чип H2 і Bluetooth 5.3, безумовно, дасть змогу цей час збільшити. Причому повідомляється про додаткові півтори години прослуховування. Виходить, що п’ять годин перетворяться на шість із половиною. Таким чином, Apple нарешті підтягне час роботи своїх базових навушників на рівень конкурентів, які часто коштують дешевше.

Замість Lightning на кейсі тепер буде роз’єм USB-C, який після виходу AirPods 4 з’явиться у всій актуальній техніці Apple. Ну і не варто дивуватися підтримці MagSafe. Apple вже кілька років намагається перевести нас на бездротові зарядки. Це дуже зручно, тож обов’язково спробуйте за можливості.

Регулювання гучності в AirPods 4

У AirPods 4 з’явиться можливість регулювати гучність відтворення безпосередньо з навушників, на яку чекали з 2016 року. Минулої осені це стало можливо в AirPods Pro 2, а тепер і в базовій моделі. Для цього достатньо буде просто провести по стрижню AirPods вгору або вниз. Більше не буде необхідності діставати Айфон або крутити Digital Crown на Apple Watch.

Але навіть у дорожчих AirPods Pro 2 не обійшлося без проблем. Випадкові торкання можуть викрутити звук на максимум несподівано для користувача. В iOS 16.1 навіть з’явився перемикач, що відключає цю функцію. Тож залишається тільки вірити, що до моменту виходу AirPods 4 регулювання гучності доведуть до розуму.

Коли вийде AirPods 4

Уже захотілося купити новинку? Не поспішайте особливо радіти. Звичайні AirPods виходили у 2016, 2019 і 2021 році. За повідомленням Марка Гурмана, в Apple є графік з переведення своїх пристроїв на USB-C, щоб виконати вимоги Євросоюзу. Згідно з ним, вихід нових навушників заплановано на 2024 рік. Оскільки в продаж AirPods надходять завжди наприкінці року, то раджу орієнтуватися на їхній реліз не раніше кінця 2024 року. Одне зрозуміло точно: цього року нова версія не вийде.

Що стосується ціни, то вона, найімовірніше, залишиться незмінною і становитиме $179. Хоча, дивлячись на те, як дорожчає виробництво практично будь-якої техніки, мені здається, Apple буде складно утримати вартість на цьому рівні. До того ж у Купертіно планують випустити і дешеву версію AirPods. Тоді можливе і невелике підвищення ціни на AirPods 4. Але віриться в це насилу. В іншому разі користувачі просто почнуть відмовлятися від покупки і дивитися на конкурентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.