Названо 8 зручних фішок Safari, які з’явилися в iOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З самої появи iPhone компанія Apple розвиває свої нативні додатки разом з iOS. Вони не отримують окремих апдейтів через App Store, а нові функції приходять найчастіше тільки раз на рік разом з оновленнями всієї системи.

Те саме стосується і Safari: компанія щорічно намагається поліпшити свій браузер, і, мабуть, найпомітніші зміни з ним відбуваються у 2022-2023 роках. Ось що нового з’явилося в Safari з приходом iOS 17:

  • Профілі. Про цю функцію ми писали ось тут. Якщо коротко – профілі дають змогу розділити веб-серфінг за цілями або категоріями і відокремити, скажімо, роботу від дозвілля. Можна навіть входити в різні акаунти одного сайту одночасно.
  • Приватний режим. В iOS 17 режим приватного перегляду сайтів тепер можна захистити за допомогою Face ID / Touch ID. Це важливий крок у бік приватності веб-серфінгу – можливо, надалі ми побачимо можливість блокування всього Safari.
  • Пошукова система. Тепер ви можете вибрати пошукову систему за замовчуванням для звичайного і приватного режиму окремо. Тобто, у стандартному режимі пошук здійснюватиметься в умовному “Яндексі”, а в “приватному режимі” – у DuckDuckGo.
  • Обрізка трекерів. Safari навчився вкорочувати посилання на веб-сторінки, прибираючи з них “хвости”, що стежать за користувачем: теги, трекери, параметри переходу тощо. Тепер сайтам буде ще складніше створити ваш рекламний профіль.
  • Приховати IP-адресу. При використанні функції “Приватний вузол iCloud” користувач тепер може приховати свою реальну IP-адресу від сайтів і трекерів. Завдяки цьому веб-сторінки не зможуть визначити вашу реальну геолокацію
  • Пошук. Пошукова машина Safari стала зручнішою, незалежно від пошуковика за замовчуванням. Тепер топ-результати отримали значки, щоб ви швидше зорієнтувалися, а сам пошук став швидшим і чуйнішим. А ще браузер позначає результати пошуку, які отримані з ваших закладок або історії відвідувань.
  • Siri. Голосовий помічник навчився читати вголос будь-які сайти.
  • Загальні паролі. Це велика нова екосистема, за допомогою якої ви можете швидко і безпечно ділитися своїми акаунтами з сім’єю, друзями або колегами. Докладний гайд про те, як використовувати загальні паролі, знаходиться ось тут.

Оскільки Apple не оновлює Safari окремо від системи, щоб спробувати всі перераховані вище нововведення, вам доведеться оновитися на iOS 17. Встановити бета-версію можна вже зараз, реліз намічений на початок вересня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.