Перші комп’ютери Mac на базі процесорів M3 з’являться в жовтні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий журналіст Марк Гурман зі сторінок Bloomberg повідомив, що в жовтні компанія випустить свої перші ПК на базі процесорів покоління M3. Новинки очікуються щонайменше в трьох сімействах комп’ютерів Apple.

За даними джерел, перші процесори сімейства M3 будуть випробувані на звичайних MacBook Air з 13-яюймовими дисплеями, а також на моноблоці Apple iMac. Збільшення кількості ядер у процесорах M3 не очікується, але перехід на 3-нм технологію виробництва, безумовно, дасть змогу збільшити продуктивність і підвищити енергоефективність.

У цьому кварталі Apple представила 15-дюймовий MacBook Air і настільний Mac Pro на базі процесора M2 Ultra, а також робочі станції Mac Studio на базі процесорів M2 Ultra і M2 Max. Перехід на процесори M3 заплановано на більш пізній термін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У жовтні, на думку джерел, Apple навряд чи представить нові планшети iPad, оскільки поява iPad Pro на базі процесорів M3 з OLED-дисплеями запланована тільки на наступний рік. Однак, за словами Марка Гурмана, оновлений варіант iPad Air вже перебуває в розробці.

Найтонший планшет Apple поточного покоління, як і раніше, задовольняється процесором M1, що робить його одним із найближчих кандидатів на оновлення. У 2024 році на ринку також очікується поява моноблоків iMac з 30-дюймовим дисплеєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.