Samsung Galaxy Watch 6 Classic проти Apple Watch Ultra: основні відмінності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влітку цього року вийде модель Galaxy Watch 6 Classic, яка стане щорічним оновленням лінійки смарт-годинників Samsung. Однак прийдешній смарт-годинник не є прямим спадкоємцем торішніх Galaxy Watch 5 Pro, а являє собою продовження Galaxy Watch 4 Classic 2021 року, який був останнім смарт-годинником Samsung з апаратним безелем, що обертається.

Водночас міцні та суперпреміальні Apple Watch Ultra пропонують усе, що тільки можна, поєднуючи вишуканий дизайн із титану та сапфіра з деякими нішевими та ексклюзивними функціями, які не зустрічаються в більшості носимих пристроїв. Але, з іншого боку, це одні з найдорожчих смарт-годинників, які тільки можна собі уявити.

Як “авантюрний” смарт-годинник Apple виглядатиме порівняно з прийдешнім “десантником” Samsung? Чи може імовірно нижча ціна Galaxy Watch 6 Classic вкрасти легку перемогу у “круглого” смарт-годинника?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основні відмінності

  • Безель, що обертається (Watch 6 Classic) проти кнопки Action Button, яку можна налаштувати
  • Алюмінієвий і титановий корпус
  • Класичний круглий дизайн проти квадратного
  • Однодіапазонний і дводіапазонний GPS
  • Розміри 43/47 мм проти 49 мм
  • Комп’ютер для занурень у воду (Apple Watch Ultra)
  • Водонепроникність 50 м проти 100 м
  • Подвійні динаміки, потрійний мікрофон (Apple Watch Ultra)

Дизайн і розміри

Найкращі розробки Samsung і Apple.

Коли мова заходить про дизайн, Samsung йде вперед… заглядаючи у своє славне минуле. Одним з таких пристроїв був годинник Galaxy Watch 4 Classic, що став останнім з апаратним обертовим обідком. Обертовий обідок, улюблений шанувальниками і оглядачами, був характерним елементом більшості висококласних пристроїв Galaxy Watch до цього моменту, але в торішніх Galaxy Watch 5 Pro він був відсутній. Замість нього ми отримали піднятий ємнісний ободок, який намагався імітувати ту ж загальну функцію, але виявився не таким корисним і вдалим, як апаратне рішення в Galaxy Watch 4 Classic.

Незважаючи на непідтверджену інформацію, схоже, що Galaxy Watch 6 Classic у кращому разі будуть виконані з алюмінію або нержавіючої сталі. Титан, хоча і є ультрапреміальним матеріалом, у дизайні Galaxy Watch 6 Classic може бути відсутнім.

Водночас в Apple Watch Ultra використовуються титан і сапфір, що робить годинник Apple Watch міцнішим і висококласним. Крім того, це найбільший Apple Watch, який можна надіти на зап’ястя, і, якщо не брати до уваги Galaxy Watch 5 Pro, це один з найсолідніших смарт-годинників на сьогоднішній день. Ви точно знатимете, що він у вас на зап’ясті, а відстеження сну за допомогою такого важкого годинника для більшості людей може стати серйозним недоліком.

Як і Galaxy Watch 6 Classic, які поставлятимуться з обертовим безелем, Apple Watch Ultra мають кілька козирів у рукаві. Наприклад, тут є кнопка Action Button, що налаштовується, а весь дизайн годинника став помітно більш грубим і мужнім. Те, чого не вистачає Galaxy Watch 6 Classic у плані міцності, вони, найімовірніше, компенсують за рахунок свого статусу і преміального зовнішнього вигляду.

Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, будуть водонепроникними до 50 м, тоді як Apple Watch Ultra витримують занурення під воду до 100 м. Ба більше, вони навіть оснащені функцією підводного комп’ютера, який автоматично покаже важливу інформацію про занурення під воду.

Що стосується розмірів, то Apple Watch Ultra випускаються тільки в одному варіанті – 49 мм, тоді як Galaxy Watch 6 Classic будуть доступні у версіях 43 мм і 47 мм, які підходять як для тонких, так і для товстих зап’ясть. Тоді як ми очікуємо, що смарт-годинник Samsung матиме версії з підтримкою тільки Bluetooth і Bluetooth + стільниковий зв’язок для кожного варіанта з різними розмірами, всі годинники Apple Watch Ultra – стільникові.

Що стосується колірних рішень, то Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, буде представлений у сріблястому та чорному кольорах. Є надія, що потенційні покупці зможуть налаштувати свій смарт-годинник у програмі персоналізації Samsung Bespoke Studio. При цьому Apple Watch Ultra будуть доступні тільки в титановому корпусі.

Ремінці

Новий механізм кріплення означає, що старі ремінці Samsung можуть більше не працювати.

Судячи з витоку матеріалів, Samsung, найімовірніше, збирається перейти від пружинного до кнопкового механізму замикання в Galaxy Watch 6 Classic, які готуються до випуску. Що це означає? Швидше за все, ваші старі ремінці будуть несумісні.

Крім того, Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, поставлятимуться з новим шкіряним ремінцем, який буде добре поєднуватися з преміальним діловим зовнішнім виглядом Galaxy Watch 6 Classic.

Тим часом Apple Watch Ultra оснащені тим же кнопковим механізмом кріплення, що й раніше. Це означає, що ви можете використовувати з Apple Watch Ultra свої старі ремінці та насолоджуватися сумісністю з екосистемою Apple Watch. Разом з Apple Watch Ultra компанія Apple випустила три нові ремінці: Trail Loop, Alpine Loop і Ocean Band. Кожен з них призначений для різних видів діяльності, але всі вони чудово поєднуються з міцним дизайном смарт-годинника.

Програмне забезпечення та функції

Здібні фітнес-компаньйони.

Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, підтримуватимуть усі функції, пов’язані зі здоров’ям і фітнесом, які ми звикли очікувати від сучасного смарт-годинника Galaxy, а саме: індекс маси тіла завдяки датчику BioActive у нижній частині, моніторинг серцевого ритму, ЕКГ, артеріального тиску, рівня кисню в крові, а тепер і серцеву аритмію, яка попередить вас, якщо виявить якісь порушення в серцевому ритмі.

Apple Watch Ultra також підтримують моніторинг частоти серцевих скорочень, моніторинг рівня кисню в крові, моніторинг ЕКГ з функцією визначення AFib, поліпшене відстеження циклу, яке тепер враховує коливання температури тіла для прогнозування овуляції, частоти дихання і, нарешті, детальне відстеження сну, а також інші функції.

Моніторинг активності охоплює практично всі можливі види фізичної активності і тепер включає поліпшену візуалізацію зон пульсу, яка відображає рівень інтенсивності активності. Є навіть функція виявлення доріжок, яка спрацьовує при появі бігової доріжки, надаючи такі важливі статистичні дані, як темп, відстань і карта маршруту.

Apple Watch Ultra також оснащені функцією підводного комп’ютера, а також аварійною сиреною потужністю 86 дБ, яку можна використовувати для оповіщення екстрених служб про ваше місцезнаходження, якщо ви заблукали в дикій місцевості.

Якщо говорити про точність, то Apple Watch Ultra оснащений двочастотним GPS, що дає змогу отримувати точні свідчення як у міських умовах, так і на природі.

Що стосується сумісності, то тут обом екосистемам не пощастило: ні смарт-годинник Galaxy не може працювати в парі з iPhone, ні Apple Watch Ultra з Android. Ба більше, деякі з найскладніших функцій Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, залишаться ексклюзивними для пристроїв Samsung Galaxy, хоча технічно смарт-годинник можна буде використовувати з будь-яким пристроєм Android. Проте, рекомендується використовувати телефон Galaxy.

Акумулятор і зарядка

Чи зможе смарт-годинник Samsung перевершити Ultra?

Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, буде оснащено акумулятором ємністю 425 мАгод, що більше, ніж у Galaxy Watch 4 Classic, але менше, ніж у торішніх Watch 5 Pro з батареєю ємністю 590 мАгод, яка забезпечувала відмінну тривалість роботи.

А як щодо Apple Watch Ultra? У них встановлено акумулятор ємністю 542 мАг – найбільший серед усіх годинників Apple Watch, якого вистачить на два-три дні регулярного використання.

Galaxy Watch 6 Classic, найімовірніше, підтримуватимуть бездротову зарядку потужністю до 10 Вт від зарядної шайби, наявної в корпусі. Імовірно, судячи з попередніх смарт-годинників Galaxy з аналогічним об’ємом акумулятора і швидкістю зарядки, цей годинник буде заряджатися приблизно за годину.

Apple Watch Ultra також заряджається до 80% за годину, а повна зарядка займає трохи більше часу.

Моделі та ціни

Як ми вже зазначали, Galaxy Watch 6 Classic будуть доступні в розмірах 43 і 47 мм, а Apple Watch Ultra – тільки в 49 мм. Що стосується ціни, то компанія Apple зробила ставку на Apple Watch Ultra, продаючи їх за ціною за 40 000 грн.

Крім того, Samsung, найімовірніше, дасть змогу придбати або тільки Bluetooth, або Bluetooth + стільникову версію Galaxy Watch 6 Classic. Звісно, найдоступнішою буде 43-міліметрова версія з Bluetooth, ціна якої може скласти трохи більше 400 доларів. А ось 47-міліметрова модель з Bluetooth + стільниковий зв’язок не повинна коштувати понад 500 доларір.

Голосові виклики і тактильні відчуття

Galaxy Watch 6 Classic, безсумнівно, дасть вам змогу приймати телефонні дзвінки і не тримати телефон у кишені або з собою в кімнаті. Якщо ви оберете версію зі стільниковим зв’язком, то зможете взагалі залишити його вдома.

Водночас Apple Watch Ultra оснащені потрійним мікрофоном, тому вони здатні вловлювати й ізолювати ваш голос навіть у найвітряніших умовах. Зрозуміло, з його допомогою можна здійснювати і приймати дзвінки.

Тактильні відчуття – традиційно сильний бік Apple Watch, і ми не очікуємо, що Samsung у чомусь буде відставати.

Технічні характеристики

Незважаючи на те, що поки рано говорити про щось напевно, ми зібрали деякі основні характеристики Galaxy Watch 6 Classic і Apple Watch Ultra:

Технічні характеристики Galaxy Watch 6 Classic Apple Watch Ultra Моделі (розміри, вага) 43 мм / 47 мм, обидва варіанти BT/Wi-Fi або BT/Wi-Fi + стільниковий зв’язок 49 мм, BT/Wi-Fi/стільниковий зв’язок Процесор, оперативна пам’ять, накопичувач Exynos W930 Чип S8 Програмне забезпечення One UI 5 Watch WatchOS 9, з можливістю оновлення до watchOS 10 Акумулятор і зарядка 425 мАг, зарядка 10 Вт 542 мАг, зарядка 10 Вт Датчики HR, кисень у крові, висотометр, ЕКГ HR, кисень у крові, ЕКГ, датчик температури, двочастотний GPS Нові можливості Обертові апаратні безелі

Моніторинг частоти серцевих скорочень

Комп’ютер для занурень

Сирена SOS

Точний GPS

Кнопка ввімкнення, що налаштовується

Резюме

Galaxy Watch 6 Classic – це шикарний бізнес-смарт-годинник, який ми так любимо і заслуговуємо від Samsung. З фірмовим обертовим безелем ззаду, з усіма основними функціями і можливостями, які ми звикли очікувати, це переносний пристрій, який, безсумнівно, стане черговим касовим хітом.

Тим часом у найдорожчих Apple Watch є свої переваги, і насамперед це функція підводного комп’ютера, гучна аварійна сирена, кнопка Action Button, що налаштовується, не кажучи вже про міцний корпус, здатний витримати всі удари. Проте, цей годинник не можна назвати доступним за вартістю, і він не має будь-якої обов’язкової функціональності порівняно з сучасними Apple Watch.

Одне можна сказати точно: у 2023 році на ринку смарт-годинників намітилася тенденція до зростання, оскільки суперпреміальні та потужні конкуренти з’являються практично з будь-яких таборів, і дует Galaxy Watch 6 Classic/Apple Watch Ultra перебуває в лідерах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.