MacOS потихеньку перетворюється на “широкий” iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Остання версія macOS Sonoma дедалі більше схиляється до естетики iOS, а іконки та елементи дизайну нагадують ті, що використовуються на iPhone і iPad, зазначає The Verge. У публічній бета-версії Sonoma навіть з’явився локскрін, який може на мить збентежити користувачів, оскільки він дуже схожий на той, що встановлений на iPhone.

Крім того, тепер доступні віджети для робочого столу, хоча їхня корисність на комп’ютері сумнівна. Якщо на iPhone віджети зручні для швидкого перегляду, то для настільних комп’ютерів вони не завжди зручні. Стороннім розробникам, можливо, доведеться вигадувати способи зробити віджети для ПК більш привабливими, тому що сенсу в них поки що мало.

У Sonoma також з’явилися поліпшення для відеоконференцій, включно з функцією Presenter Overlay, яка дає змогу користувачам накладати відеозображення себе на загальний екран під час презентацій. У Safari з’явилися профілі, аналогічні Chrome, що дозволяють користувачам розділяти закладки, історію та інші елементи між різними контекстами перегляду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.