Ґаджети

Топ-5 найкращих функцій iPadOS 17

Share
Час читання: 2 хв.

Як і iOS 17, операційна система для iPad отримала цікаві поліпшення для комфортної роботи на великому екрані. Ось п’ять найпомітніших нововведень, доступних на iPadOS 17.

Локскрін і віджети

Система обзавелася розширеними параметрами кастомізації екрана блокування. Можна вибрати різноманітні стилі для годинника і дати, включно з кольором і шрифтом; встановити оптимізовані для iPad динамічні шпалери, а також створювати свої фонові зображення. Функція Live Photo додає анімацію на знімок із галереї під час розблокування планшета. Передбачена опція додавання віджетів на локскрін, серед яких є Live Activities.

Наступне нововведення розширює корисність віджетів на робочому столі. Вони стали інтерактивними і частіше оновлюють вміст. Так, у випадку з нагадуваннями можна відзначати виконані завдання, а ще керувати гаджетами розумного будинку і відтворенням музики з головного екрана.

“Здоров’я” і робота з PDF

Застосунок Health вийшов для iPadOS 17. У ньому зручно відстежувати фітнес-показники з Apple Watch та інші дані, що стосуються здоров’я. Розділ “Психологічне самопочуття” теж має з’явитися у версії утиліти для планшетів.

Оптимізоване автозаповнення дасть змогу додавати імена, адреси, номери та інші відомості у відповідні порожні поля PDF-документів. Інформацію можна автоматично імпортувати з контактів. Крім того, PDF-файли вийде завантажувати в “Нотатки” і доповнювати їх анотаціями і малюнками за допомогою Apple Pencil. Доступний і пресет спільної роботи, що дає змогу обговорювати документ разом із колегами в реальному часі.

Stage Manager

Інструмент багатозадачності отримав кілька удосконалень. Серед них – можливість вільно змінювати розмір і положення вікон на екранах. До того ж у цьому режимі зараз підтримується зовнішня веб-камера для конференцій. Наприклад, легко підключити вебку, вбудовану в Studio Display.

Низку штатних програм теж оновили: у Messages впровадили функцію Live Stickers і оптимізували інтерфейс; у Safari підвищили безпеку; Freeform отримала додаткові інструменти для малювання.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPadOS
  • Останні записи

    Ювілейні Apple Watch Series X отримають дуже важливу функцію для моніторингу здоров’я

    Напередодні анонсу нових гаджетів Apple, відомий інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що…

    07.09.2024

    Чому важливо ставити смартфон на зарядку при 20-35%

    Багато користувачів заряджають свій мобільний телефон лише після повного розрядження батареї, вважаючи, що це допомагає…

    07.09.2024

    Nothing готує нові навушники Ear (Open)

    На виставці IFA 2024 у Берліні бренд Nothing представив абсолютно новий тип пристроїв — навушники…

    07.09.2024

    Фанат Minecraft дістався краю карти, витративши 7 років реального життя

    Однією з найбільших розваг для фанатів Minecraft є подорож до краю карти, що може займати…

    07.09.2024

    iPhone готується конкурувати з Galaxy у записі 4K та 8K відео

    Нові iPhone від Apple вже на підході, і за чутками, вони отримають кілька унікальних функцій…

    07.09.2024

    Новий витік розкриває тонкий дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra

    Очікується, що Samsung представить Galaxy S25 Ultra вже через чотири місяці, і деякі його характеристики…

    07.09.2024