Топ-5 найкращих функцій iPadOS 17

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як і iOS 17, операційна система для iPad отримала цікаві поліпшення для комфортної роботи на великому екрані. Ось п’ять найпомітніших нововведень, доступних на iPadOS 17.

Реклама

Локскрін і віджети

Система обзавелася розширеними параметрами кастомізації екрана блокування. Можна вибрати різноманітні стилі для годинника і дати, включно з кольором і шрифтом; встановити оптимізовані для iPad динамічні шпалери, а також створювати свої фонові зображення. Функція Live Photo додає анімацію на знімок із галереї під час розблокування планшета. Передбачена опція додавання віджетів на локскрін, серед яких є Live Activities.

Наступне нововведення розширює корисність віджетів на робочому столі. Вони стали інтерактивними і частіше оновлюють вміст. Так, у випадку з нагадуваннями можна відзначати виконані завдання, а ще керувати гаджетами розумного будинку і відтворенням музики з головного екрана.

“Здоров’я” і робота з PDF

Застосунок Health вийшов для iPadOS 17. У ньому зручно відстежувати фітнес-показники з Apple Watch та інші дані, що стосуються здоров’я. Розділ “Психологічне самопочуття” теж має з’явитися у версії утиліти для планшетів.

Оптимізоване автозаповнення дасть змогу додавати імена, адреси, номери та інші відомості у відповідні порожні поля PDF-документів. Інформацію можна автоматично імпортувати з контактів. Крім того, PDF-файли вийде завантажувати в “Нотатки” і доповнювати їх анотаціями і малюнками за допомогою Apple Pencil. Доступний і пресет спільної роботи, що дає змогу обговорювати документ разом із колегами в реальному часі.

Stage Manager

Інструмент багатозадачності отримав кілька удосконалень. Серед них – можливість вільно змінювати розмір і положення вікон на екранах. До того ж у цьому режимі зараз підтримується зовнішня веб-камера для конференцій. Наприклад, легко підключити вебку, вбудовану в Studio Display.

Низку штатних програм теж оновили: у Messages впровадили функцію Live Stickers і оптимізували інтерфейс; у Safari підвищили безпеку; Freeform отримала додаткові інструменти для малювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: