Новий MacBook Air 15” виявився дуже спірною покупкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5 червня 2023 року компанія Apple показала абсолютно новий девайс – MacBook Air з дисплеєм діагоналлю 15 дюймів. Цей ультрабук гарний усім, але є і нюанси, про які варто задуматися.

Наприклад, у базовій версії Air 15 буде встановлено повільний SSD-накопичувач. Раніше ми порівняли три актуальні моделі Air між собою.

Однак зовсім необов’язково обирати лише серед MacBook Air. Якщо ви на хвилину переведете погляд на MacBook Pro, то побачите кілька причин обрати саме його, а не новий Air 15”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • SSD. Як зазначено вище, базова версія MacBook Air 15” з накопичувачем 256 Гб буде оснащена SSD з одним чипом, який працює вдвічі повільніше, ніж базовий MacBook Pro 14”. Щоб отримати аналогічну швидкість в Air 15”, вам доведеться доплатити $200 за версію 512 Гб.
  • Конфігурація пам’яті. Базовий MacBook Pro 14” постачається з 16 U оперативної пам’яті та 512 Гб SSD. Щоб отримати такі ж характеристики в MacBook Air 15”, доведеться віддати $1800 – тобто, всього на $200 менше, ніж цінник Pro 14”.
  • Характеристики. За свої $1999 MacBook Pro 14” запропонує вам mini-LED-дисплей із частотою оновлення зображення 120 Гц, суттєво вищу продуктивність із чипом M2 Pro та активне охолодження (а отже, відсутність троттлінгу). А ще у Pro 14” набагато більше портів і роз’ємів.
  • Звук. З усієї лінійки MacBook моделі Pro відтворюють музику якісніше за всіх. Це означає, що разом із Pro 14” ви отримаєте ще й непогану аудіосистему.

У такого вибору є і мінуси:

  • Дисплей MacBook Pro 14” трохи менший, ніж MacBook Air 15”.
  • MacBook Pro 14” важчий і товщий, ніж Air 15”.

Якщо ви хочете придбати MacBook надовго і не обмежені жорстким бюджетом, то модель Pro 14” виглядає набагато вигіднішою покупкою, ніж новий Air 15”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.