Названо 10 найкращих смарт-годинників для жінок. Красиві, функціональні та недорогі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обираючи жіночий розумний годинник, знайти ідеальний баланс дизайну, форми і функціональності іноді буває непросто. Доступно не так багато гаджетів з компактним розміром корпусу 38-42 мм, які добре виглядають на тонкому зап’ясті. Але ж хотілося б ще мати і спеціальні функції, на кшталт відстеження циклу, та й рожевий колір, або хоча б відмінний від нудного чорного, теж не буде зайвим.

Пам’ятаючи про ці властивості, ми вибрали найкращі смарт-годинники для жінок, які можна купити у 2023 році.

№10 – Amazfit GTS 4 mini

Ціна: від 100$

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На роль недорогого смарт-годинника для повсякденного використання і тренувань прекрасно підходить Amazfit GTS 4 mini. Ця модель дуже легка (19 грам) і тонка (9.1 мм) – практично не відчувається на руці. Є захист від вологи 5АТМ, можна сміливо користуватися на тренуваннях, у басейні або гуляти під дощем. Спереду знаходиться яскравий AMOLED-екран з функцією Always-On Display, який постійно відображає картинку. Ззаду – набір датчиків, які відстежують витрачені калорії, пульс, рівень кисню в крові та аналізують фази сну.

Для кастомізації пристрою доступно безліч циферблатів, а на AliExpress під цю модель можна знайти купу ремінців на будь-який смак і колір. Єдиний мінус гаджета з урахуванням ціни – відсутність функції дзвінків. Відповідати на виклики прямо “з руки” вміє старша модель Amazfit GTS 4, але вона вже не така бюджетна.

№9 – Huawei Watch Fit 2

Ціна: від 100$

Який розумний годинник обрати для жінки, яка активно займається спортом? Наш варіант – Watch Fit 2 від Хуавей. Ця модель має цікавий вигляд і чимось нагадує дизайн дорожчих Apple Watch. Має 97 режимів тренувань, вбудований GPS, що дає змогу не носити на пробіжки смартфон, і 32 ГБ вбудованої пам’яті, куди можна завантажувати музику і транслювати на бездротові навушники. Такого функціоналу немає в жодного порівнянного за ціною конкурента.

Крім того, Watch Fit 2 пропонують якісний AMOLED-дисплей з максимально плавними анімаціями 60 к/с, до 10 днів автономної роботи і функцію відповіді на дзвінки. Вони водонепроникні за стандартом 5АТМ, і підтримують всілякі вимірювання показників організму. Також є версія Classic зі шкіряним ремінцем, і Elegant – з металевим браслетом, але їх не так просто знайти в продажу.

№8 – Garmin Lily

Ціна: від 100$

Garmin Lily – це наймініатюрніша модель, яка потрапила в наш топ жіночих смарт-годинників. Вона виконана в корпусі 34 мм, тому прекрасно сидить на найтоншому зап’ясті, і не буде виглядати недоречно з елегантною сукнею або топом на тонких бретелях. Годинник орієнтований більше на здоров’я, ніж на фітнес, і пропонує відстеження кроків, безперервний моніторинг серцевого ритму, стресу, гідратації та аналіз SpO2. Також є відстеження менструального циклу, застосунок “щоденник вагітності”, і функція LiveTrack, за допомогою якої друзі або сім’я зможуть бачити ваше місце розташування в режимі реального часу – ідеально підійде, наприклад, для жінок, які люблять бігати наодинці.

На одному заряді Lily працюють близько 5 днів. Існує досить багато доступних кольорів, і великий асортимент змінних ремінців, щоб персоналізувати годинник на свій смак. З мінусів – простий монохромний (чорно-білий) екран і відсутність вбудованого GPS-датчика, тому вони навряд чи підійдуть завзятим спортсменкам.

№7 – Honor MagicWatch 2

Ціна: від 100$

Honor MagicWatch 2 доступні в шикарному кольорі Sakura Gold з металевим браслетом “міланське плетіння”, що чудово впишеться в будь-який класичний образ. У цій моделі Хонор вперше реалізувала застосунок Female Cycle Tracker з точним контролем менструального циклу на основі особистих фізіологічних параметрів. Також є всі базові функції моніторингу: калорії, крокомір, пульсометр, датчик SpO2, аналіз сну та рівня стресу.

За характеристиками MagicWatch 2 хороші: базова версія діаметром 42-мм оснащена 1.39-дюймовим AMOLED-дисплеєм, 32 ГБ пам’яті для зберігання даних, вбудованим GPS, динаміком і мікрофоном (підтримується функція дзвінків). Не вистачає хіба що NFC для безконтактної оплати покупок, але це прерогатива більш дорогих гаджетів.

№6 – Fitbit Versa 4

Ціна: від 100$

Рейтинг смарт годинників для жінок продовжує Fitbit Versa 4. Аксесуар має алюмінієвий корпус із заокругленим квадратним екраном, і заточений на спорт і різні активності. На відміну від конкурентів, які просто моніторять ваші тренування, у Fitbit є функція Active Zone Minutes. Вона фіксує час, який пульс перебуває в зоні спалювання жиру під час занять. Ваша мета – набирати мінімум 150 хвилин активної зони, рекомендовані ВООЗ, щотижня.

Versa 4 можна використовувати для телефонних дзвінків, звертатися до голосового помічника Google Assistant, бігати без смартфона завдяки наявності GPS, і приймати в годиннику душ або плавати в басейні – завдяки вологозахисту IP67. З дійсно рідкісних фішок тут є датчик температури тіла, який за точністю майже не відрізняється від медичного термометра.

№5 – Google Pixel Watch

Ціна: від 100$

Перший розумний годинник від Google відмінно підходить для невеликих зап’ясть, оскільки випускається в єдиному діаметрі 41 мм. Це один з найкрасивіших гаджетів на ринку – годинник легкий, тонкий, і дуже мінімалістично виглядає. Крім того, це дуже функціональний пристрій з повною підтримкою сервісів Google, працюючою безконтактною оплатою через NFC, навігацією, можливістю встановлення Spotify та інших додатків з Play Store. Є навіть модуль eSIM, так що дзвонити можна без підключення до смартфона.

Крім сенсорного екрана, годинником керують за допомогою обертової заводної головки і додаткової кнопки збоку. Тренувальні режими і моніторинг організму тут використовує алгоритми від Fitbit, що робить його гідним помічником для спортивних дам. На жаль, як і інші “повнофункціональні” гаджети Pixel Watch не блищать автономністю – заряджати їх доведеться щодня. Але якщо ви шукайте флагманський пристрій за адекватною ціною, це чудовий жіночий смарт-годинник для Андроїд.

№4 – Michael Kors Gen 6

Ціна: від 100$

Michael Kors Gen 6 – один із найпреміальніших варіантів у плані дизайну. По секрету, він є переробленою моделлю Fossil Gen 6, якій дизайнер Майкл Корс надав свою родзинку. Годинник має помітний і дорогий вигляд. 1.28-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 416 x 416 пікселів забезпечує контрастні кольори і чудову різкість. На функціонал скаржитися не доводиться, оскільки, як і Google Watch, годинник працює під управлінням Wear OS з можливістю встановлення Android-додатків.

У Michael Kors Gen 6 присутні тільки найбазовіші програми моніторингу організму і фітнесу, не чекайте від них надмірної кількості спортивних опцій. Також тут обмежена водостійкість (тільки захист від пилу і бризок), і не найкраща автономність – зарядки пристрій просить день, благо вона дуже швидка, з 0 до 100% за 45 хвилин. Загалом без недоліків не обійшлося, але якщо хочеться максимально ефектний наручний смарт-годинник, то з мінусами можна миритися.

№3 – Garmin Epix Pro (Gen 2)

Ціна: від 100$

А тут максимальна протилежність фешн-гаджетам, унісекс модель флагманських спортивних годинників від Garmin. Брати Epix Pro пересічному користувачеві сенсу мало – занадто дороге задоволення, але якщо ви активно тренуєтеся, катаєтеся на велосипеді або всерйоз захоплені активним способом життя, то оціните їхній функціонал. Годинник має чудовий AMOLED-екран і невмирущий металевий корпус (для жіночої руки підійде версія на 42 мм) з п’ятьма кнопками для зручності управління.

Тренувальні режими в Epix Pro покривають усі популярні види спорту. Вони аналізують ваші показники, розбивають фази навантаження, підказують оптимальні дистанції бігу або час тренувань, а також повідомляють скільки годин потрібно для відновлення. GPS-навігація у Garmin найточніша на ринку, причому карти можна завантажувати для використання офлайн. Додамо сюди повноцінний смарт функціонал (Spotify, дзвінки, музика, NFC), і божевільну автономність (до 16 днів на одному заряді), і стане зрозуміло, за що Garmin просить такі гроші.

№2 – Samsung Galaxy Watch 5

Ціна: від 100$

Galaxy Watch 5 – практично ідеальний смарт-годинник для тих, кому потрібен універсальний гаджет на всі випадки життя. Їхній корпус виготовлений з алюмінію, а браслет із силікону, є безліч альтернативних ремінців від Samsung та інших виробників. Під час купівлі ви обираєте з двох розмірів: 40 мм або 44 мм. Про AMOLED екран можна говорити довго, тому що він тут прекрасний. Картинка насичена, а інформація відмінно читається під прямими сонячними променями. Управління за допомогою кнопок і сенсора працює без нарікань.

Функціонал годинника також на висоті завдяки Wear OS з фірмовою оболонкою OneUI від Samsung. Тут доступні майже всі мислимі варіанти фітнес-трекінгу, є вбудований GPS, і датчик BioActive 3-в-1, який може вимірювати пульс, рівень кисню в крові, а також робити електрокардіограму (ЕКГ) і відстежувати процентний вміст жиру в організмі. Термін служби Galaxy Watch 4 залежатиме від обраного вами розміру, оскільки модель 44 мм має трохи більшу батарею, ніж версія 40 мм. Автономність пристроїв становить приблизно два і півтора дня роботи відповідно.

№1 – Apple Watch 8

Ціна: від 100$

Який жіночий смарт-годинник купити, якщо у вас iPhone? У такому разі можна не замислюючись брати відповідні за бюджетом Apple Watch. Восьме покоління має найцікавіший вигляд, оскільки в ньому реалізували аналіз сну і додали датчик температури. Тепер годинник може інформувати про зміни циклу, а також визначати періоди овуляції на основі даних про температуру шкіри. Чимало пристроїв можуть похвалитися відстеженням циклу, але одиниці використовують для цього ваші особисті біометричні дані.

В іншому Apple Watch Series 8 – це повнофункціональний трекер здоров’я, спортивний помічник і засіб зв’язку. Існують різні кольори оздоблення металевого корпусу і варіанти ремінців: силіконові, тканинні, металеві, на будь-який смак і гаманець. Засмутити може тільки ціна і автономність, на одному заряді в режимі енергозбереження Apple Watch живуть максимум 30 годин, благо з наявністю бездротової зарядки це не повинно бути серйозною проблемою.

Ось ми і розглянули найкращий жіночий розумний годинник на 2023 рік. Вибирайте будь-який, але не поспішайте переплачувати за топові моделі. Їхній функціонал для вас може бути просто надлишковим, а базові можливості і приємний дизайн є навіть у найдешевших гаджетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.