Найкращі ігрові клавіатури: топ-7 моделей у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо для роботи підходить абсолютно будь-яка клавіатура, то для ігор потрібна найшвидша і найнадійніша. Сьогодні на ринку – маса пропозицій: як дорогих, так і бюджетних, мембранних і механічних. У цій статті ми зібрали топ ігрових клавіатур – 7 найкращих моделей з різних цінових категорій.

У кіберспорті частки секунд відіграють найважливішу роль: “клава” повинна блискавично зреагувати на натискання і так само швидко передати сигнал на процесор. В іграх на проходження таких вимог немає, проте руки не повинні втомлюватися навіть після багатогодинних сесій. Найкращі ігрові клавіатури повинні поєднувати і комфорт, і надійність, і швидкість реакції. Причому не обов’язково, щоб пристрій був дорогим – є й непогані бюджетні варіанти. У цій статті ми зібрали 7 найвигідніших пропозицій у різних цінових категоріях.

Бюджетні ігрові клавіатури

Хтось готовий заплатити 70 доларів за пристрій і водночас назвати його недорогим, інші ж хочуть обмежитися витратою 30 доларів під час купівлі “клави”. Ми вирішили взяти 2 гідні моделі дешевше 30 доларів, у яких чудові відгуки на торговельних майданчиках і хороша збірка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Defender Blitz GK-240L RU Rainbow Black USB USB Outemu Blue

Чому це найкращий вибір серед бюджетних моделей? Вона механічна! Сьогодні на ринку дуже важко знайти клавіатуру з механічними перемикачами за такі гроші. Хіба що, якщо шукати серед б/у-девайсів. У чому полягає ця фішка? Мембранні “клави” спрацьовують винятково за повного натискання, тоді як механічні починають ловити сигнал на середині ходу кнопки. Плюс до всього, середній ресурс натискань у мембрані – до 8 мільйонів разів, а в механіці – до 50 мільйонів разів. А ще вона дуже приємно клацає, розслабляючи.

Недорогі перемикачі Outemu Blue, використовувані в цій моделі, були повністю скопійовані з надійних Cherry MX. Як відзначають користувачі, проблем з натисканням ніяких не виникає. Єдине, з чим може не пощастити – чутливість спрацьовування. Виробник вказує, що встановлені світчі Outemu Blue, але всередині цієї лінійки можуть траплятися перемикачі з іншою чутливістю. Трапляється це рідко. Та й страшного в цьому нічого немає – справа звички. За такі гроші купити хорошу механічну ігрову клавіатуру – виглядає як подарунок.

Bloody B120N

Ця модель хоч і мембранна, проте дуже зручна та надійна. Bloody B120N – це ігрова клавіатура для комп’ютера, яка коштує недорого, але справно працює довгі роки. Невимогливі геймери, які не встигли звикнути до механіки, будуть повністю задоволені цією покупкою. По-перше, в комплекті йдуть змінні клавіші W, A, S, D (зношуються в першу чергу). По-друге, Bloody B120N захищена від потрапляння вологи. По-третє, дуже стильний дизайн ніяк не вийде з дешевизни цього пристрою.

Кабель має тканинне обплетення, що безумовно величезний плюс, адже навіть у деяких дорогих клавіатурах йде голий шнур. Також радують тихі натискання і прогумовані кнопки W,A,S,D. У темряві їх легко знайти на дотик.

Перед покупкою обов’язково уточнюйте комплектацію у продавця. Деякі користувачі пишуть, що під час розпакування не виявили витягувач клавіш і додатковий набір кнопок W, A, S, D.

Середньоціновий сегмент: топ ігрових клавіатур до 100 доларів

За ці гроші можна знайти справжні кіберспортивні девайси. І ми це вже зробили за вас. Усі геймерські “клави” дорожче 30 доларів ідуть з механічними перемикачами або гібридними, оскільки мембрана – це економний варіант.

Razer Ornata V3

Насамперед потрібно пояснити, що таке гібридна “клава”. Річ у тім, що мембранні пристрої подобаються тим, що клавіші посаджено низько і натискаються дуже плавно та м’яко. Коли як механіка має величезний хід і високу посадку кнопок. Інженери примудрилися витягти всі переваги мембрани і “запхати” їх у механічні перемикачі, залишивши приємне клацання. Razer Ornata V3 захищена від попадання вологи і здатна витримати до 300 мл рідини. Це дуже важливо, оскільки багато “клав” виходять з ладу саме з цієї причини (і дорогі, і дешеві).

З першим же дотиком корпусу Razer Ornata V3 відчувається висока якість пластику. Він приємний на дотик, і ніде немає зазорів. Покриття – матове. Виглядає дуже стильно в поєднанні з настроюваним підсвічуванням (до 16 млн відтінків). Особливо зручно, що нековзні ніжки можна зафіксувати у двох позиціях: нижче і вище. Комфортна підставка під зап’ястя не дасть вашим рукам втомитися навіть протягом тривалих ігрових сесій. Дизайнери також подбали і про те, щоб шнур можна було вивести в потрібному вам напрямку: є 3 канали для виведення кабелю.

Програмне забезпечення Razer Synapse дає змогу налаштовувати всі кнопки так, як вам буде завгодно. У ньому навіть можна “біндити” макроси під кожну окрему гру, перемикаючись між профілями.

Logitech G G413

Найяскравіший представник геймерських девайсів у стилі Skeleton. Якщо звернути увагу на огляди ігрових клавіатур у 2023 році, то Logitech G G413 рідко де обділена увагою. По-перше, вона відносно недорога і дуже часто використовується кіберспортсменами. По-друге, вона дуже надійна, оскільки перемикачі Romer-G™ спритні, стійкі (до 50 млн натискань) і чутливі. Що і пояснює прихильність кіберспортсменів до цього девайсу.

Клавіші в Logitech G G413 розташовуються на шліфованому алюмінієвому листі, який забезпечує високу міцність. Панель не прогинається і стоїть як укопана на столі. Ніжки регулюються за висотою, а також зі зворотного боку можна знайти безліч каналів для виведення кабелю USB-живлення, гарнітури і навіть миші. Ці канали мають вигляд напрямних, щоб у процесі гри жоден шнур не застрявав на поверхні. Сам кабель обплетений нейлоном, що пояснює його гнучкість.

Підставки для зап’ястя в комплекті немає. Її використання і не передбачено в Logitech G G413, оскільки клавіатура дуже тонка. Зручно грати і без неї.

Преміальні моделі ігрових клавіатур 2023 року

Серед флагманських варіантів теж є чудові пропозиції, які варті своїх грошей. Ми проаналізували огляди ігрових клавіатур, а також почитали відгуки простих користувачів. Це дозволило нам виділити 2 найбільш вдалі дорогі моделі.

SteelSeries Apex Pro TKL

Справжній флагман у світі ігрових девайсів. SteelSeries Apex Pro TKL – це, мабуть, найбільш настроювана “клава”. Кожна з клавіш має дві стадії натискання: повне і неповне. Ви можете налаштувати кожну з цих дій. Припустимо, злегка торкнувшись кнопки W, ваш персонаж у CS:GO буде йти безшумно (як у поєднанні з клавішею Shift), а при повному натисканні – побіжить. Все це стало можливим завдяки наявності магнітних перемикачів OmniPoint.

TKL у назві означає, що в цій клавіатурі немає цифрового блоку праворуч (NumPad). Для ігор він ніколи й не був потрібен. Це дало змогу істотно полегшити виріб. Свитчі OmniPoint заявлені виробником як найшвидші та найчутливіші, також дивує і надійність цих перемикачів – витримують до 100 млн натискань. Невеликий дисплей праворуч вгорі і коліщатко дають змогу налаштовувати підсвічування і змінювати профіль. Також цим колесом можна перемикати пісні в будь-якому плеєрі. Звичайно ж, кастомізувати налаштування можна і через оригінальний софт SteelSeries Engine 3.

Алюміній, з якого зроблена панель клавіатури SteelSeries Apex Pro TKL, також використовується і для виготовлення корпусу літаків.

Razer Huntsman V2 TKL Clicky Optical Switch

Оптика, на відміну від класичної механіки, має ще більший ресурс натискань (понад 100 млн разів). У чому відмінності? У класиці спрацьовують металеві контакти, які можуть з часом окислюватися. Оптичні перемикачі спрацьовують за таким принципом: світлодіодна матриця створює безліч променів, які гаснуть при натисканні конкретної кнопки – шток опускається, перериваючи промінчик. Оптичні перемикачі Razer не тільки чутливі та довговічні, а й дуже тихі. Сподобається тим, хто не любить гучне клацання класичних світчів.

Razer Huntsman V2 TKL Clicky Optical Switch – ігрова клавіатура для комп’ютера з категорії преміальних девайсів, тому швидкість відгуку просто вражає. Частота опитування контролера – 8000 Гц проти стандартних для геймерських девайсів 1000 Гц. Чи помітно це звичайному користувачеві? Ні. А завзятому геймеру або кіберспортсмену? Так. У цьому і полягає ключова перевага Razer Huntsman V2. Технологія оптичних перемикачів з’явилася відносно недавно, і в компанії Razer на цьому полі поки не з’явилося серйозної конкуренції. Якщо у ваших планах – увірватися в кіберспорт або грати на дуже високому, стримерському рівні в онлайн-проекти, то зупиніть свій вибір на цій “клавіші”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.