На WWDC 2023 Apple покаже Mac зі 192 ГБ ОЗП і 24-ядерним процесором і два нові Макбуки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім операційних систем на WWDC Apple традиційно показує нові комп’ютери. Цей рік не стане винятком, і нас чекає цілий розсип новеньких Маків. Найбільше уваги користувачів напевно отримає MacBook Air 15. Нарешті Apple випустить ноутбук з великим екраном у своїй найдоступнішій лінійці. Хтось, навпаки, давно чекає MacBook Pro 13 у новому дизайні. Це єдина модель з усіх лептопів компанії, яка досі має старий зовнішній вигляд і потребує оновлення, яке якраз і заплановано на WWDC 2023.

Ну і не можна обійти стороною потужні Mac Studio і Mac Pro. Якщо перший вже працює на чіпсетах від Apple і просто чекає на нові процесори, то Mac Pro так і поставляється з Intel під капотом і вже давно потребує оновлення. У цьому матеріалі розповідаємо, що нового з’явиться у свіженьких Маках.

Яким буде MacBook Air 15 дюймів

MacBook Air по праву вважається одним із найпопулярніших комп’ютерів у лінійці ноутбуків Apple. Відносно недорогий, компактний і продуктивний, він закриває більшість базових завдань. Який сенс вам купувати наворочений MacBook Pro, якщо ви не будете користуватися навіть 50% його можливостей? У такій ситуації на виручку і прийде MacBook Air, який дасть змогу непогано заощадити. Ось тільки багатьом користувачам не вистачало діагоналі екрана. 13,3 або 13,6 дюйма деяким покупцям здається недостатнім розміром для комфортної роботи та відпочинку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple вирішила виправити це невелике непорозуміння і на WWDC 2023 5 червня покаже нам новий MacBook Air з 15 дюймовим екраном з роздільною здатністю 3024×1964 пікселя і близько 240 PPI. Тепер лінійка ноутбуків компанії покриватиме потреби навіть найвибагливіших користувачів. Ось тільки про процесор M3 поки що можна особливо не мріяти. Apple почала його тестування на початку травня, і перші комп’ютери на ньому вийдуть не раніше кінця 2023 року. Тому доведеться задовольнятися вже звичним M2. Його продуктивності для багатьох користувачів вистачить з головою.

Ціна MacBook Air 15 складе 1699 доларів США. На 500 баксів дорожче, ніж MacBook Air 13. Саме така різниця в ціні між MacBook Pro 14 і 16. Попередні замовлення на новий Макбук мають відкритися одразу після презентації – 5 червня. А ось доставлятися покупцям він може трохи пізніше.

Новий MacBook Pro 13 2023 року

Іншою моделлю ноутбука, яка давно чекає на оновлення, стане MacBook Pro 13. Новий Макбук Про має отримати екран з вирізом під фронтальну камеру і змінений корпус у стилі старших моделей. Він стане не таким заокругленим, як зараз, і отримає більш квадратний дизайн. Після цього вся лінійка ноутбуків Apple матиме єдиний зовнішній вигляд. Довго в компанії до цього йшли. Ну а раз рамки на екрані стануть меншими, то і діагональ дисплея в тому ж корпусі буде збільшена приблизно до 13,6 дюйма.

І якщо до вирізу в екрані можна ставитися по-різному, то ось що справді порадує покупців, то це магнітний роз’єм для зарядки MagSafe, який нарешті повернеться в базові прошки. Нова форма корпусу дає змогу без проблем його туди вбудувати, і це буде одне з головних нововведень. Процесор тут теж, найімовірніше, залишиться Apple M2, тому особливого приросту продуктивності чекати не варто. Але завдяки активному охолодженню він явно буде потужнішим за Air.

З точки зору ціни можна прогнозувати невелике подорожчання приблизно на 100-200 доларів, як це було з MacBook Air M2 минулого року. Нагадаю, що перехід на новий дизайн тоді спричинив зростання ціни з 999 до 1199 доларів. Будьте до цього готові.

Mac Studio з процесором M2 Ultra

Минулого року Apple показала абсолютно нову модель стаціонарного комп’ютера Mac Studio. Зовні він був схожий на Mac Mini, тільки більш витягнутий по висоті. Mac Studio оснащується топовими на момент виходу процесорами M1 Max і M1 Ultra. Тож кожен покупець міг обрати, яка продуктивність йому потрібна, і укомплектувати комп’ютер відповідним чипсетом. Але у 2023 році у Епл є потужніші рішення, і настав час оновити і цю модель комп’ютера.

Mac Studio 2023 отримає той самий дизайн і процесори M2 Max і M2 Ultra. І якщо можливості M2 Max ми вже бачили в MacBook Pro 14 і 16, то ось M2 Ultra у справі поки що не випробовували. Але можна вже зараз з упевненістю сказати, що це буде найпродуктивніше рішення серед усіх процесорів Apple, доступних для встановлення в комп’ютери. Максимальна конфігурація M2 Ultra, за останніми витоками, містить 24-ядерний CPU, 60-ядерний GPU і підтримує до 192 ГБ оперативної пам’яті. Десь у куточку заплакали Intel і AMD.

Apple Mac Pro c процесором M2

Ще одним комп’ютером, який уже давно потребує оновлення, є Mac Pro. Він досі випускається з Intel, і час би Apple задуматися над його переведенням на власні рішення. Ось тільки тут усе не так однозначно. Якщо в Купертіно все ж вирішать випустити Mac Pro на M2 Ultra, то він за продуктивністю практично не відрізнятиметься від Mac Studio на цьому ж процесорі. У такій ситуації в Apple є два напрямки розвитку подій:

  • Знову відкласти вихід Mac Pro і випустити його відразу з M3 Ultra;
  • Прибрати M2 Ultra з Mac Studio і зробити його ексклюзивом Mac Pro.

Яким шляхом підуть в Apple, стане відомо тільки на WWDC 2023. Але вже зараз можна сказати, що якийсь із найпотужніших комп’ютерів найближчого понеділка ми побачимо. Щоб не пропустити всі новинки Apple, підключайтеся до нашої текстової трансляції і точно дізнаєтеся про все найпершими.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.