Розкрито одну з головних особливостей VR-шолома Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступного тижня Apple, як очікується, представить VR/AR-шолом. Аналітик Росс Янг розповів про його особливості – зокрема, про якість зображення.

За словами Янга, в шоломі встановлено два екрани з матрицями micro LED, кожен діагоналлю 1,41 дюйма. Спільно вони даватимуть картинку з роздільною здатністю 8K, графічною щільністю 4000 пікселів на дюйм, контрастністю 4000:1 і яскравістю до 5000 ніт. За цими показниками пристрій буде в рази, а то і в десятки разів перевершувати продукцію конкурентів. Наприклад, яскравість екрана в Sony PSVR 2 всього 265 ніт, а в Microsoft Hololens 2 не більше 500 ніт.

Велике значення пікової яскравості не означає, що користувача буде засліплювати зображенням на екрані, воно гарантує підтримку розширеного динамічного діапазону і більш високу соковитість і контрастність картинки. Матриці з яскравістю 5000 ніт, наприклад, встановлюють на топові телевізори Samsung серії Neo QLED вартістю кілька тисяч доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, собівартість VR/AR-шолома Apple становить 1,5 тисячі доларів, а роздрібна ціна очікується на рівні 3 тисяч доларів. Інформація про те, що компанія розробляє цей продукт, з’явилася ще в 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.