Чому розумні годинники стали такими популярними

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До 2023 року смарт-годинник став незамінним помічником багатьох користувачів смартфонів, і все менше людей сумніваються в його користі. У статті розповімо, чому розумні годинники стали такими популярними, і в чому їхні основні переваги.

Функції смартфона під рукою

Розумний годинник можна назвати зменшеною версією телефона, адже він має цілу низку тих самих можливостей. Пристрій не тільки показує час, а й виконує функції календаря, будильника, секундоміра, відображає поточну погоду, дає змогу перемикати треки та налаштовувати гучність музики, а деякі моделі підтримують навіть здійснення дзвінків і надсилання повідомлень.

При цьому годинник не просто дублює функції смартфона, як думають багато хто. Вони спрощують його використання для власника:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Так як розумний годинник завжди на руці, користувачу не потрібно зайвий раз шукати телефон по квартирі або діставати його з сумки/рюкзака/кишені. Це зручно, коли потрібно швидко перевірити час, встановити таймер або переключити музику.
  • На відміну від смартфона смарт-годинник може тримати заряд кілька тижнів, тому їх використання дозволяє заощадити батарею мобільного пристрою. Наприклад, модель Amazfit GTS3 може підтримувати до 21 дня автономної роботи без підзарядки та до 46 днів у режимі годинника.

Повідомлення

Власник смарт-годинника може залишатися на зв’язку за будь-яких обставин і навіть без мобільного телефону поблизу. Всі повідомлення про повідомлення, дзвінки, SMS та оповіщення з програм будуть в режимі реального часу приходити на розумний пристрій, де їх можна відразу переглянути.

Безконтактна оплата

Деякі дорожчі моделі розумного годинника підтримують безконтактну оплату. Щоб її зробити, користувачеві потрібно лише прикласти пристрій до терміналу. Це набагато швидше, ніж діставати телефон чи банківську картку.

Відстеження показників здоров’я

Розумний годинник виконує і функції фітнес-браслетів. Вони відстежують серцебиття власника, насиченість крові киснем, кількість вдихів, рівень стресу та якість сну. Пристрій цілодобово стежить за здоров’ям користувача, а також збирає статистику показників за весь час.

Кількість датчиків та вимірюваних показників варіюється в залежності від моделі та виробника. Наприклад, смарт-годинник Amazfit GTS3, крім перерахованого вище, відстежують і менструальний цикл, що стане важливою перевагою для жінок.

Крім того, на цьому пристрої доступна інноваційна та дуже зручна функція вимірювання та перевірки всіх важливих показників одним натисканням протягом 45 секунд. Розумний годинник вимірює відразу всі характеристики (пульс, SpO2, частоту дихання і рівень стресу) і виводять інформацію на екран. У разі будь-яких відхилень Amazfit GTS3 відразу повідомить користувача про це і порекомендує способи привести показники в норму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.