Топ-10 найкращих Android планшетів 2023 року: який купити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Той, хто вибирає новий планшет, насамперед думає про iPad, але є безліч причин, через які планшети на Android можуть бути кращим варіантом. Наприклад, вигідніша ціна, різноманітність розмірів і характеристик, можливість встановлювати безкоштовні додатки і зламані ігри без обмежень.

Ми вивчили ринок, вибрали найкращі Андроїд планшети в кожному ціновому сегменті і пропонуємо вашій увазі рейтинг моделей, на які варто звернути увагу під час купівлі.

Топ планшетів на Android 2023 року

№10 – Lenovo Xiaoxin Pad

Ціна: від 150$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaoxin Pad від Lenovo – ультимативний варіант для тих, то хоче отримати максимально просунутий пристрій за мінімальні гроші. Він оснащений крутим для класу 2К IPS-дисплеєм на 10.61-дюйма і процесором Snapdragon 680, який спритно працює і тягне більшість ігор на середніх налаштуваннях графіки. Є стереодинаміки, батарея ємністю 7700 мАг (вистачає на 11 годин відтворення відео), підтримка стилуса, чохла-клавіатури, дві камери по 8-мегапікселів і чистий Android 12.

Замовляти Xiaoxin потрібно з Алі, там продають китайські версії зі встановленою глобальною прошивкою і Google Play, які “з коробки” готові до роботи. У місцевих продавців ця модель коштує на 30-40% дорожче, що вже не так вигідно.

№9 – Realme Pad

Ціна: від 170$

Якщо чекати доставки з Китаю не хочеться, а бюджет сильно обмежений, придивіться до Realme Pad. За характеристиками вони схожі: тут аналогічний екран на 10 дюймів, металевий корпус, добротні стереодинаміки, камери по 8-мегапікселів, 4/64 ГБ пам’яті в базі й окремий слот під MicroSD для розширення сховища.

При цьому є мінуси: у Realme Pad менший акумулятор (7100 проти 7700 мАг) і не такий енергоефективний процесор – Helio G80 (12 проти 6-нанометрів), через що під навантаженням він розряджається помітно швидше. Також “рілмі” працює на старішій, 11-й версії ОС. Але загалом, це хороший недорогий планшет на Андроїді, який можна купити в найближчому магазині електроніки. Варіант для дітей або просто невимогливих користувачів.

№8 – Xiaomi Redmi Pad

Ціна: від 200$

Протягом кількох років Xiaomi не випускала новинки Андроїд планшетів, але її повернення на ринок виглядає переконливо. Redmi Pad має найкраще співвідношення ціни, продуктивності, дизайну в бюджетному сегменті. По-перше, ви отримуєте якісний 90-герцовий IPS-дисплей на 10.6 дюйма з роздільною здатністю 2K і передачею кольору 1 мільярд відтінків. По-друге, тут стоїть процесор Helio G99, на відміну від G90 це вже сучасний 6-нанометровий чип, якого вистачає для геймінгу на середніх налаштуваннях графіки.

Завдяки потужному акумулятору на 8000 мАг “редмік” живе до 14 годин у режимі відтворення відео. Є окремий слот під MicroSD, одразу чотири динаміки і 128 ГБ пам’яті в базовій версії. Єдині мінуси – це відсутність роз’єму для навушників, і, суб’єктивно – MIUI. Як і на смартфонах, прошивка забита рекламою і встановленим сміттям, яке потрібно відключати і видаляти самостійно.

№7 – Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Ціна: від 360$

Продовжує рейтинг планшетів на Андроїд Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Модель досить компромісна по залізу, але її варто розглядати до покупки, якщо ви шукайте пристрій зі стилусом для малювання. У комплект поставки входить фірмовий S-Pen, тож “лайт” готовий до творчості вже з коробки. До айпадів, наприклад, стилус потрібно докуповувати за великі гроші, що того точно не варто.

Tab S6 Lite пропонує хороший стереозвук, можливість підключити навушники, встановити MicroSD і SIM-карту для мобільного інтернету (тільки у версії Cellular). За продуктивність відповідає процесор Snapdragon 720G, який нормально тягне OneUI і графічні редактори. У чому пристрій відстає від своїх конкурентів, так це в якості дисплея. Використовується TFT-панель на 10.4 дюйма зі стандартною частотою оновлення на 60 Гц і не найвищим запасом яскравості, на вулиці ним користуватися проблематично.

№6 – Xiaomi Mi Pad 5

Ціна: від 270$

Xiaomi Mi Pad 5 – це планшет для повсякденних завдань і геймінгу з максимальними налаштуваннями графіки. Модель може похвалитися чудовим 11-дюймовим 2.5К IPS екраном з частотою оновлення 120 Герц, потужним субфлагманським процесором Snapdragon 860, і батареєю на 8720 мАг, якої вистачає на 14.5 годин відтворення відео. Звук видають чотири стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos, також є фірмовий стилус і чохол-клавіатура, але в комплект поставки вони не входять.

“П’ятірка” буде безпрограшною покупкою, оскільки планшет дуже популярний і має виключно позитивні відгуки. Також у продажу доступний Mi Pad 5 Pro, який відрізняється від базової версії трохи потужнішим Snapdragon 870, камерою на 50 МП, і наявністю стільникового модуля з підтримкою LTE + GPS. Щоправда, різниця в ціні досить істотна, щоб за це переплачувати.

№5 – OnePlus Pad

Ціна: від 490$

Який Андроїд планшет вибрати, щоб не думати про заміну наступні 3-4 роки? На цю роль ідеально підходить первісток від OnePlus. Девайс поставляється з новим Android 13 і отримуватиме оновлення не менше 4 років (включно з 3 великими апдейтами ОС). Характеристики значні: плавний 11.61-дюймовий IPS-дисплей з частотою оновлення 144 Гц, потужний акумулятор на 9510 мАг і надшвидка зарядка 67 Вт (з 0 до 100% всього за 80 хвилин).

Планшет використовує чип MediaTek Dimensity 9000, аналог флагманського Snapdragon 8 Gen 1, а отже запас продуктивності для всіх видів розваг тут дуже великий. З мінусів відзначимо відсутність сканера відбитків пальців, роз’єму для навушників і слота під MicroSD, але за 8/128 ГБ пам’яті це не має бути проблемою. Зрозуміло, стилус і чохол-клавіатуру OnePlus Pad підтримує.

№4 – Lenovo Yoga Tab 13

Ціна: від 400$

Lenovo Yoga Tab 13 відрізняється від більшості планшетів. Він має величезний 13-дюймовий екран з підтримкою HDR10, вбудовану підставку, що дає змогу розмістити його на столі без чохла, і порт micro HDMI, за допомогою якого ви можете під’єднати планшет як зовнішній екран до ноутбука або інших гаджетів. Зручність цих функцій повною мірою відчувається на практиці.

Tab 13 пропонує потужний за мірками планшетів динамік, що робить його ідеальним для всього, що пов’язано зі звуком. Крім того, ви отримуєте чипсет Snapdragon 870 і солідний обсяг пам’яті – 8/256 ГБ. Потужності тут достатньо, щоб підключити бездротовий геймпад і рубатися в ігри, благо форм-фактор для цього підходить. З цікавих фішок – 3D ToF камера, що забезпечує безпечне розблокування за обличчям, і гігантський акумулятор на 10 200 мАг. Девайс здатний крутити відео на одній підзарядці близько 12 годин.

№3 – Google Pixel Tablet

Ціна: від 499$

Як і Yoga Tab 13, новинка від Google претендує на звання відмінного приліжкового пристрою. Pixel Tablet поставляється з док-станцією з вбудованими динаміками, яка перетворює планшет на центр управління розумним будинком або медіа-станцію для перегляду фільмів, музики та інших розваг. Підставка має вбудовану бездротову зарядку, тож коли буде потрібно взяти планшет у руки, акумулятор завжди буде на максимумі.

За характеристиками все теж непогано: Pixel Tablet отримав 10.95-дюймовий IPS екран, флагманський процесор Tensor G2, дві камери по 8 МП, акумулятор на 12 годин автономної роботи, стереодинаміки і 8/128 ГБ пам’яті в базовій конфігурації. Він працює під управлінням чистого Android 13, і першим серед конкурентів отримуватиме нові версії ОС протягом п’яти років з моменту виходу.

№2 – Huawei MatePad 11 Pro

Ціна: від 559$

Ми довго думали, чи варто додавати в топ найкращих планшетів на Андроїд моделі від Huawei, оскільки вони працюють на Harmony OS і не підтримують Google-сервіси. Але якщо ви не зав’язані по роботі або навчанні на застосунках від Google, такий варіант варто розглянути. MatePad 11 Pro – це флагман компанії, технічно шикарний пристрій з яскравим 120-герцовим OLED-екраном, який тішить найтоншими рамками і міцним металевим корпусом.

MatePad 11 Pro доступний у двох версіях, Wi-Fi і LTE, на чипах Snapdragon 870 або Snapdragon 888, відповідно. Обидві мають 8/256 ГБ дуже швидкої пам’яті, швидкість читання оперативки тут досягає 50000 МБ/с – не кожен смартфон видає такі показники. Динаміків одразу шість, вони забезпечують чистий звук, без спотворень, з хорошою передачею середніх і високих частот. Батарея на 8300 мАг забезпечує середню автономність, але заряджається девайс швидко – до 100% за 90 хвилин від комплектного 40-ватного блоку. За бажання можна докупити адаптер на 66 Вт – це максимум, який підтримує пристрій.

№1 – Samsung Galaxy Tab S8

Ціна: від 670$

Якщо у вас є гроші, щоб розщедритися, то лінійка Galaxy Tab S8 – найкращі планшети преміум-класу у світі Android. До неї входить базовий Tab S8 з оптимальним співвідношенням ціни та можливостей, а також дорожчі Tab S8+ і Tab S8 Ultra. Уся трійка побудована на чипі Snapdragon 8 Gen 1, але старші моделі вирізняються AMOLED екранами великої діагоналі (аж до 14.6-дюймів в “ультрі”) і прокачаною автономністю.

Крім стильного дизайну і високоякісної збірки, яку ви очікуєте від Самсунг, корейці пропонують чотири роки оновлень ОС, тому планшети залишатимуться актуальними протягом тривалого часу. Вони поставляються в комплекті зі стилусом S-Pen і підтримують Samsung DeX – режим з багатовіконним інтерфейсом у стилі Windows, який може частково замінити ноутбук під час підключення клавіатури та миші. Загалом це чудові пристрої для створення ілюстрацій, редагування документів, створення нотаток та інших робочих завдань.

Мабуть, ми розібралися, який Андроїд планшет краще купити. Однак не поспішайте брати кредит на найдорожчі моделі. Пристрої від китайських брендів на Snapdragon 860/870 практично не поступаються топовим моделям за швидкістю роботи. Тому прицініться, подумайте над сценаріями використання, а вже потім робіть вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.