Categories: Ґаджети

Google готує перший Chromebook з екраном 4K і новими можливостями

Share
Час читання: 2 хв.

Кілька років тому компанія Google освоїла для себе випуск ноутбуків під назвою Chromebook, які володіють ультратонким корпусом і операційною системою Chrome OS, заснованої на Linux. Подібні електронні гаджети призначені для письменників, журналістів, студентів та інших людей, яким не потрібно спеціальне програмне забезпечення. Сьогодні стало відомо про те, що «пошуковий гігант» готує цікаву новинку, яка отримає екран з роздільною здатністю 4K.

Коли Google випустила на ринок Pixelbook , вона підняла планку якості для всіх фірмових гаджетів, які працюють на Chrome OS. З кожним роком подібні пристрої стають тільки преміальні і продуктивніші, щоб краще справлятися навіть зі складними завданнями, в тому числі при роботі з графікою. Наступний ноутбук «пошукового гіганта» зможе похвалитися здатністю екрану 4K, про це повідомив користувач Reddit з ніком -nbsp-, підтвердивши свої слова скріншотом. Для роботи з такою роздільною здатністю новинка отримає передове технічне оснащення.

У вихідному коді останньої версії Chrome OS на офіційному сайті Chromium вдалося виявити згадку моделі ноутбука під назвою «atlas», в специфікаціях якої заявлено наявність у пристрої здатності екрану 4K, а ще в ньому немає слота для карт пам’яті microSD, тобто покупцям доведеться задовольнятися виключно вбудованою флеш-пам’яттю. У цьому ж файлі з вихідним кодом знаходяться два інших пристрої – PixelBook ( «eve») і Samsung Chromebook Plus 2-in-1 ( «kevin»), обидва з яких ось уже як кілька місяців доступні для покупки в США та інших регіонах світу .

Швидше за все, компанія Google представить перший Chromebook з екраном 4K вже на конференції для розробників I / O 2018, яка пройде в перших числах травня. На цьому ж заході очікується повноцінна презентація операційної системи Android P для смартфонів, а також заснованої на ній Wear OS для смарт-годинників.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iPhone 17 Pro з новою кнопкою: чи справді ідеї закінчилися?

    Новий iPhone 16 тільки почав продаватися, а вже з'явилися цікаві новини про новий iPhone, який…

    01.10.2024

    Xiaomi презентувала Redmi K70 Extreme Edition: 25 ГБ ОЗП та 1 ТБ пам’яті

    Xiaomi випустила нову версію свого флагманського смартфона Redmi K70 – Extreme Edition. Головна особливість цієї…

    01.10.2024

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024