Ґаджети

Найкращі механічні клавіатури: топ-5 моделей для ігор і швидкого набору тексту

Share

Якщо за клавіатурою ви проводите більшу частину дня, то є сенс обзавестися якісною річчю, приємною як на дотик, так і за звучанням. Яку вибрати? Ось кілька цікавих варіантів для входу у світ механічних клавіатур.

Низькопрофільний бестселер. Keychron K3 – біля 3000 грн.

Бездротова і компактна клавіатура. Підключається відразу до трьох девайсів, тож можна друкувати, перемикаючись між ними. За необхідності працює і в дротовому режимі. В іншому все по красі – багатопрофільне і кероване RGB-підсвічування і дуже тонкий корпус з металевою рамкою.

Найголовніше – перемикачі. На знижці конфігурація з синіми оптичними низькопрофільними світчами від Keychron. Як і належить, клавіатура повністю підтримує заміну як самих світчів, так і кейкапів. Круто, що в комплекті йдуть кейкапи як для Windows-розкладки, так і для Mac. Тож можна налаштувати майже все на свій смак. Зараз на таку Keychron K3 найнижча ціна за весь час у Каталозі, що чудовий привід обзавестися зручним і приємним робочим інструментом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повністю кастомізована Keychron V4 – 3 999 грн.

Формат ще менший, ніж у K3, для справжніх поціновувачів мінімалізму. Клавіатура дротова і підключається по USB-C або USB-A. Поставляється з PBT-кейкапами подвійного лиття, стійкими до стирання і вицвітання. Друкувати на них буде, швидше за все, дуже приємно навіть за тактильними відчуттями. Вишенька на торті – RGB-підсвічування з південним розташуванням діодів, що налаштовується, для красивого освітлення клавіш і простору для подальшої кастомізації. А саме в налаштуваннях головна фішка цієї клавіатури.

Це механічна клавіатура, що повністю налаштовується під себе. Від повного розбирання на компоненти до програмування клавіш через QMK/VIA. Справжній подарунок для тих, хто любить майструвати все своїми руками і доводити продукт до досконалості за своїми мірками. Якщо раптом ви не з таких, то прямо з коробки Keychron K4 порадує відчуттями від друку, красивим підсвічуванням і своєю компактністю. Зі знижкою можна взяти на червоних або коричневих світчах Keychron K Pro.

Повнорозмірна і триколірна. Royal Kludge RK89 RGB – біля 3000 грн.

Популярна механіка від Royal Kludge в повнорозмірному форматі і з триколірними клавішами. Такий оригінальний лейаут точно прикрасить ваш стіл. А що щодо функцій? Бездротова клавіатура підключається по Bluetooth або радіо. Можна працювати і по дроту, коли сяде батарейка. На корпусі є два USB-порти для підключення периферії.

Тут встановлені світчі RK Lemon, які ще з коробки змащені. У самій клавіатурі також встановлено шар для зниження шуму під час друку. Підтримується заміна перемикачів, тож можна з часом поміняти дизайн на новий.

Logitech G413 TKL SE – 2 699 грн.

Відкритий дизайн, побудований на алюмінієвій пластині, з білим підсвічуванням, яке можна налаштовувати клавішним способом, зокрема для кирилиці. Використовуються тактильні перемикачі Kailh Brown з ресурсом 50 млн натискань.

Головна фішка – міцні PBT-кейкапи з властивим їм ефектом шорсткості, стійкістю до вицвітання і стирання.

Мінімум клавіш, максимум задоволення. Redragon Fizz – 1 199 грн.

Клавіатура у форматі 60% не займе багато місця на столі. Тут навіть є RGB-підсвічування, щоправда, не настроюється. За замовчуванням стоять тихі коричневі перемикачі, які можна легко замінювати. Взагалі з цією функцією це одна з найдешевших клавіатур, що робить її чудовим варіантом для першої дротової механіки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024

    У WhatsApp з’явиться новий спосіб реакцій на фото та відео

    У месенджері WhatsApp з'явиться нова кнопка швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб…

    03.05.2024