Найкращі механічні клавіатури: топ-5 моделей для ігор і швидкого набору тексту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо за клавіатурою ви проводите більшу частину дня, то є сенс обзавестися якісною річчю, приємною як на дотик, так і за звучанням. Яку вибрати? Ось кілька цікавих варіантів для входу у світ механічних клавіатур.

Низькопрофільний бестселер. Keychron K3 – біля 3000 грн.

Бездротова і компактна клавіатура. Підключається відразу до трьох девайсів, тож можна друкувати, перемикаючись між ними. За необхідності працює і в дротовому режимі. В іншому все по красі – багатопрофільне і кероване RGB-підсвічування і дуже тонкий корпус з металевою рамкою.

Найголовніше – перемикачі. На знижці конфігурація з синіми оптичними низькопрофільними світчами від Keychron. Як і належить, клавіатура повністю підтримує заміну як самих світчів, так і кейкапів. Круто, що в комплекті йдуть кейкапи як для Windows-розкладки, так і для Mac. Тож можна налаштувати майже все на свій смак. Зараз на таку Keychron K3 найнижча ціна за весь час у Каталозі, що чудовий привід обзавестися зручним і приємним робочим інструментом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повністю кастомізована Keychron V4 – 3 999 грн.

Формат ще менший, ніж у K3, для справжніх поціновувачів мінімалізму. Клавіатура дротова і підключається по USB-C або USB-A. Поставляється з PBT-кейкапами подвійного лиття, стійкими до стирання і вицвітання. Друкувати на них буде, швидше за все, дуже приємно навіть за тактильними відчуттями. Вишенька на торті – RGB-підсвічування з південним розташуванням діодів, що налаштовується, для красивого освітлення клавіш і простору для подальшої кастомізації. А саме в налаштуваннях головна фішка цієї клавіатури.

Це механічна клавіатура, що повністю налаштовується під себе. Від повного розбирання на компоненти до програмування клавіш через QMK/VIA. Справжній подарунок для тих, хто любить майструвати все своїми руками і доводити продукт до досконалості за своїми мірками. Якщо раптом ви не з таких, то прямо з коробки Keychron K4 порадує відчуттями від друку, красивим підсвічуванням і своєю компактністю. Зі знижкою можна взяти на червоних або коричневих світчах Keychron K Pro.

Повнорозмірна і триколірна. Royal Kludge RK89 RGB – біля 3000 грн.

Популярна механіка від Royal Kludge в повнорозмірному форматі і з триколірними клавішами. Такий оригінальний лейаут точно прикрасить ваш стіл. А що щодо функцій? Бездротова клавіатура підключається по Bluetooth або радіо. Можна працювати і по дроту, коли сяде батарейка. На корпусі є два USB-порти для підключення периферії.

Тут встановлені світчі RK Lemon, які ще з коробки змащені. У самій клавіатурі також встановлено шар для зниження шуму під час друку. Підтримується заміна перемикачів, тож можна з часом поміняти дизайн на новий.

Logitech G413 TKL SE – 2 699 грн.

Відкритий дизайн, побудований на алюмінієвій пластині, з білим підсвічуванням, яке можна налаштовувати клавішним способом, зокрема для кирилиці. Використовуються тактильні перемикачі Kailh Brown з ресурсом 50 млн натискань.

Головна фішка – міцні PBT-кейкапи з властивим їм ефектом шорсткості, стійкістю до вицвітання і стирання.

Мінімум клавіш, максимум задоволення. Redragon Fizz – 1 199 грн.

Клавіатура у форматі 60% не займе багато місця на столі. Тут навіть є RGB-підсвічування, щоправда, не настроюється. За замовчуванням стоять тихі коричневі перемикачі, які можна легко замінювати. Взагалі з цією функцією це одна з найдешевших клавіатур, що робить її чудовим варіантом для першої дротової механіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.