Xiaomi Pad 6 Pro проти OPPO Pad 2: який із планшетів вартий своїх грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Конкуренція на ринку планшетів стає все більш високою. Якщо ви шукайте для новий планшет, який здатний запропонувати відмінну якість збірки і високу продуктивність без шкоди для вашого бюджету, то варто звернути увагу на два планшети популярних китайських брендів. Йдеться про Xiaomi Pad 6 Pro та OPPO Pad 2. Який з них має найкращі характеристики і вартий своїх грошей, розберемося сьогодні.

Дизайн

І Xiaomi Pad 6 Pro, і OPPO Pad 2 мають елегантний дизайн преміального рівня. Обидва планшети одягнені в корпус з алюмінієвого сплаву. При цьому планшет Xiaomi має більш компактний форм-фактор, тоді як модель від OPPO пропонує збільшений дисплей.

Тут вибір між двома цими планшетами – справа особистих переваг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

OPPO Pad 2 оснащений великим 11,61-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2800 на 2000 пікселів, а його конкурент від Xiaomi має 11-дюймову сенсорну панель з роздільною здатністю 2880 на 1800 точок. В обох випадках це панелі типу IPS LCD з яскравими кольорами і широкими кутами огляду.

Тут перевага на боці планшета OPPO завдяки тому, що його екран має більший розмір, але в будь-якому разі обидві моделі мають чудові дисплеї та на додачу до цього мають чотири стереодинаміки для високої якості звуку.

Апаратне та програмне забезпечення

Xiaomi Pad 6 Pro базується на чипсеті Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, а OPPO Pad 2 оснащений чипсетом Mediatek Dimensity 9000. В обох випадках планшети можуть розраховувати на високий рівень продуктивності, але у моделі Xiaomi потужність трохи вища за рахунок процесора Qualcomm.

Планшет Xiaomi пропонується в чотирьох конфігураціях. У “базі” він має 8 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті, також є модифікації з 8 Гбайт ОЗП і накопичувачем на 256 Гбайт і з 12 Гбайт ОЗП і накопичувачем на 256 Гбайт. Топова комплектація має 12 Гбайт оперативної і 512 Гбайт вбудованої пам’яті. Зі свого боку OPPO Pad 2 доступний у трьох версіях: з 8/256, 12/256 і 12/512 Гбайт пам’яті.

Тут у планшета Xiaomi є “фора” за рахунок більш продуктивного процесора і більшої кількості конфігурацій пам’яті.

Що ж стосується програмного забезпечення, то Xiaomi Pad 6 Pro працює на Android 13 з фірмовою оболонкою MIUI, а OPPO Pad 2 поставляється з Android 13 і інтерфейсом ColorOS на борту. Обидві фірмові прошивки мають широкі можливості і велику кількість сучасних функцій. Водночас MIUI славиться своїм яскравим і барвистим користувацьким інтерфейсом, тоді як ColorOS вирізняється “чистим” і зручним інтерфейсом. Зрештою вибір тут залежить від особистих уподобань.

Камери

Планшет Xiaomi оснащується 50-мегапіксельною основною камерою з додатковим 2-мегапіксельним датчиком і 20-мегапіксельною фронтальною для селфі та дзвінків по відеозв’язку. А його конкурент від OPPO має одинарну основну камеру з 13-мегапіксельним модулем і 8-мегапіксельну селфі-камеру.

Камери Xiaomi Pad 6 Pro забезпечують кращу якість фото і відео, а також краще підходять для сканування документів.

Акумулятор

OPPO Pad 2 живиться від акумуляторної батареї ємністю 9510 мАг проти 8600 мАг у Xiaomi Pad 6 Pro. В обох випадках потужність швидкої дротової зарядки становить 67 Вт. Загалом OPPO Pad 2 може забезпечити більш тривалий час автономної роботи.

Ціна питання

Xiaomi Pad 6 Pro і OPPO Pad 2 коштують приблизно однаково, але кінцева вартість залежить від обраної конфігурації. Базова версія планшета Xiaomi з 8/128 Гбайт пам’яті коштує приблизно 370 доларів, тоді як планшет OPPO, що має в “базі” 8/256 Гбайт пам’яті, обійдеться приблизно в 460 доларів.

Обидва планшети пропонують відмінне співвідношення ціни та якості, тому рішення в кінцевому рахунку залежить від особистих переваг.

Переваги Xiaomi Pad 6 Pro:

  • краща основна камера;
  • більш компактні розміри;
  • цілісний алюмінієвий корпус;
  • кращий чип.

Недоліки Xiaomi Pad 6 Pro:

  • менш ємний акумулятор.

Переваги OPPO Pad 2:

  • більша батарея;
  • ширший дисплей;
  • стилус.

Недоліки OPPO Pad 2:

  • розміри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.