Три бюджетні, але дуже хороші ноутбуки до 20 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір ноутбука – справа не проста. Занадто багато моделей, незрозумілі характеристики і великий розкид цін. Вирішив зробити це за вас – раджу три гідні моделі ноутбуків для роботи і дому за ціною до 20 000 гривень. На такому ноутбуці можна працювати з документами, дивитися фільми, сидіти в інтернеті та грати в прості ігри.

Пристрої без наворотів, але не гальмують на буденних завданнях. Підійдуть для навчання, дому та роботи без нарікань. Запас міцності у цих пристроїв є на найближчі 2-3 роки.

Infinix Inbook XL23

Невеликий ноутбук із діагоналлю дисплея в 14″. Такий форм-фактор ідеальний для тих, хто постійно в русі. Компактний розмір і вага всього в 1.2 кг дають змогу переносити пристрій без проблем. Базується ноутбук на потужному для свого цінового сегмента процесорі – двоядерному Intel Core i3 1115G4 (Tiger Lake) з базовою частотою кожного ядра в 3 ГГц. Матриця теж хороша – IPS із запасом яскравості 300 ніт. Можна працювати за високої освітленості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оперативної пам’яті достатньо – 8 гігабайт DDR4, а в якості жорсткого диска виступає швидкісний SSD-накопичувач на 256 гігабайт. 8/256 – золота середина в бюджетних пристроях. Потужного акумулятора на 4330 мА-год вистачить на 10 годин автономної роботи. Wi-Fi і Bluetooth без надмірностей, але є порт USB Type-C. На борту вже встановлена сучасна Windows 11 – увімкнув і працюй.

Lenovo IdeaPad 315ITL6

Можна сказати, що ця модель повнорозмірна – IPS-матриця на 15.6″. У цій моделі такий самий двоядерний 3-гігагерцовий процесор Intel Core i3, а оперативної пам’яті також 8 гігабайт. Присутня повноцінна клавіатура з цифровим блоком клавіш. У ролі накопичувача – SSD-диск на 256 гігабайт. Конфігурація досить класична і мало чим відрізняється від попереднього пристрою.

Ноутбук дуже тонкий, його вага всього 1.65 кг. Ємності акумулятора вистачить на 6 годин автономної роботи. Звичайно ж, є Wi-Fi і Bluetooth, а ось операційної системи тут немає ніякої – користувачеві потрібно подбати про це самостійно. За рахунок цього і така низька ціна на бренд Lenovo.

Ноутбук HIPER Workbook MTL1585W1115DS

І на закуску дуже приваблива модель повнорозмірного лептопа від HIPER. Діагональ екрана 15.6″, повноцінна матриця IPS. Усе той самий знайомий нам процесор Intel Core i3 1115G4 з частотою в базі 3 ГГц.

Модуль оперативної пам’яті DDR4 на 8 гігабайт. Відрізняється від попередніх моделей більш ємним SSD на 512 гігабайт. У цьому пристрої також повноцінна клавіатура, а про Wi-Fi і Bluetooth немає сенсу говорити – модулі зв’язку є в будь-якому ноутбуці. Також присутній сучасний порт USB Type-C.

У ролі операційної системи виступає DOS – користувач повинен сам встановити бажану для нього операційну систему. Можна поставити як Windows, так і Linux. Ємної батареї на 5000 мА-год вистачить надовго – приблизно на 8-10 годин автономної роботи. Вага ноутбука – 1.7 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.