Ґаджети

Найкращий iPad 2023: найкращі планшети Apple на будь-який гаманець

Share

Безперечно, планшети iPad – це одні з найкращих планшетів, які тільки можна купити і не тільки для шанувальників Apple. iPad останнього покоління – це не просто пристрої для потокового передавання контенту та читання електронних книжок, вони досить потужні для виконання таких складних завдань, як графічний дизайн і редагування відео.

Тому не дивно, що найкращі планшети часто постачаються компанією Apple. І, незалежно від вашого бюджету або потреб, ви напевно знайдете iPad, який підійде саме вам, багато в чому завдяки широкому асортименту моделей, пропонованих у 2023 році.

Звичайно, в останні роки ціна на iPad зросла, але Apple все ще продає старішу модель iPad 10.2 (2021), яка може сподобатися тим, хто обмежений у фінансах. Якщо ви маєте у своєму розпорядженні великий бюджет, то iPad Pro 12.9 (2022) пропонує приголомшливу продуктивність і дисплей, що підходить для професійних завдань, які потребують великої потужності. Або ж новий iPad 10.9 (2022) – це більш доступний варіант, який є універсальним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми протестували майже всі моделі iPad, тому знаємо, який iPad ідеально підходить для будь-якої ситуації. Якщо ви розумієте, які у вас потреби, ми допоможемо знайти ідеальний планшет Apple для вас. Ми також включили до наведеного нижче списку деякі моделі старого покоління, якщо ви хочете купити його вже вживаним.

1. iPad Pro 12.9 (2022) – Найкращий iPad на сьогоднішній день

Коли мова заходить про складання списку найкращих iPad, iPad Pro 12.9 (2022), безсумнівно, має посісти перше місце. Якщо для iPad головне – великий екран, то iPad Pro – це не тільки найбільший екран iPad, а й найсучасніший, в якому використовується технологія міні-світлодіодів на фірмовому дисплеї Apple XDR.

Новітній iPad Pro також оснащений процесором Apple M2, що означає, що він такий же потужний, як і ноутбуки Macbook від Apple. M2 забезпечує потужнішу графіку, а також прискорений доступ до пам’яті для висококласних додатків. Навіть із цим списком доповнень ви, як і раніше, отримуєте надтонкий і легкий дизайн.

Це неймовірно дорогий планшет, тому його ціна дає змогу використовувати його тільки серйозним професіоналам, яким потрібна вся ця мультимедійна потужність. Новий iPad отримав розширені можливості для наведення курсору за допомогою Pencil і навіть камеру, здатну записувати відео у форматі Apple ProRes. iPad Pro 12.9 дійсно не має собі рівних.

Якщо ви хочете просто дивитися фільми і спілкуватися з друзями по відеозв’язку, цей iPad – серйозний перебір. Якщо ж вам потрібен найкращий з найкращих, то купувати потрібно тільки його.

Найкращі пропозиції на Apple iPad Pro 12,9 дюйма (2022) на сьогодні:

2. iPad 10.2 (2021) – Найкращий бюджетний iPad

iPad 10.2 (2021) – це, мабуть, найвигідніший iPad на сьогоднішній день. Він не сильно перевершує попередню модель, але 12-мегапіксельна надширококутна 12-мегапіксельна надширококутна камера для селфі чудово підходить для відеодзвінків, а дисплей True Tone дає змогу використовувати його в різних умовах, водночас екран автоматично налаштовується залежно від навколишнього освітлення. Завдяки цьому iPad 10.2 (2021) особливо приємно використовувати на вулиці.

Протестувавши всі iPad із цього списку, ми дійшли висновку, що модель 10.2 забезпечує найкраще співвідношення ціни та якості. Звичайно, він не такий гарний для роботи з ескізами та аудіо, як iPad Air, і не такий корисний для високопродуктивних завдань, як Pro, але він також набагато дешевший.

І це все відносно – порівняно з багатьма іншими альтернативами iPad, які ви можете розглядати, iPad 10.2 здається нам зручним у використанні і має достатньо потужності для більшості завдань. Тож, якщо вам не потрібні всі “примочки” Air або Pro, це чудовий вибір.

Найкращі на сьогодні пропозиції Apple iPad 10.2 (2021):

3. iPad 10.9 (2022) – Найкращий універсальний iPad

Другий планшет у нашому списку – базовий iPad 10.9 (2022), абсолютно нове оновлення від Apple. Якщо ви не шукаєте найкращий і найпотужніший планшет, цей iPad може впоратися практично з усім, що можуть робити інші планшети, за набагато нижчою ціною.

Apple успішно перевела базовий iPad з класичного зовнішнього вигляду першого покоління Air на дизайн під впливом iPad Pro, і в результаті вийшов високоякісний, універсальний планшет, який задовольнить найширше коло користувачів, від любителів розваг і споживачів контенту до тих, хто хоче трохи попрацювати (з додаванням чохла-клавіатури, що купується окремо).

Хоча зростання ціни порівняно з iPad 10.2 (2021) насторожує, а відсутність підтримки Pencil 2 виглядає відверто неправильно, iPad 10.9 більш ніж виправдовує свою ціну. Він доступний у кількох яскравих колірних варіантах, включно з приголомшливим рожевим і яскраво-жовтим.

Найкращі пропозиції на Apple iPad 10-го покоління на сьогодні:

4. iPad Air (2022) – Найкращий тонкий iPad

Ми б рекомендували цей iPad Air тим, хто зацікавився iPad Pro, але, можливо, не потребує всіх його “наворотів”. Планшет оснащений тим самим процесором Apple M1, що й iPad Pro 11 (2021), тому він дуже потужний – плюс, у нього схожий дизайн, час автономної роботи та сумісність з аксесуарами.

Основні відмінності полягають у тому, що в нього не так багато місця для зберігання даних, а його екран менший (і технічно в ньому використовується інша технологія, хоча ми не впевнені, що більшість людей помітять це). Коли ми тестували пристрої, ми не звертали уваги на ці відмінності, і якщо ви не є вимогливим користувачем, то Air може здатися вам більш зручним пристроєм.

Це особливо актуально для студентів. Оскільки iPad Air відчувається так само, як iPad Pro, але коштує менше. Для людей, які хочуть заощадити трохи грошей, він буде ідеальним рішенням. Хоча є багато пристроїв нижче в цьому списку, які коштують ще дешевше.

Найкращі на сьогодні пропозиції Apple iPad Air (2022):

5. iPad mini (2021) – Маленький iPad

iPad mini (2021), мабуть, є більш нішевою пропозицією, ніж інші планшети Apple. З цієї причини перша згадка про цю лінійку знаходиться так далеко внизу списку.

На папері iPad mini – це більш компактна і легка альтернатива іншим планшетам, тому якщо вам потрібен пристрій, який можна легко покласти в сумку (або велику кишеню), він стане в пригоді. Ми визнали його потужним, нам дуже сподобався його сучасний дизайн і легка портативність.

Однак за вищою ціною, ніж у планшета початкового рівня, і незадовільною оцінкою за кількома параметрами, як-от час автономної роботи та сумісність з аксесуарами, це не той планшет, який варто розглядати насамперед, коли ви шукаєте новий iPad. Ринок для iPad Mini безумовно існує, але ми вважаємо, що він більш вибірковий, ніж для iPad Pro або Air.

Найкращі пропозиції Apple iPad mini (2021) на сьогодні:

6. iPad Pro 11 (2022) – Як найкращий iPad, але з деякими поступками

iPad Pro 11 (2022) – це дуже хороший професійний планшет, але він не є таким же вражаючим пристроєм, як iPad Pro 12.9 (2022). У 11-дюймового планшета немає кращого, яскравішого екрана 12,9-дюймового iPad, і він не використовує міні-світлодіоди для регулювання яскравості. Це як і раніше потужний пристрій із процесором Apple M2 рівня ноутбука всередині.

Ми вважаємо, що для більшості професіоналів у галузі графіки та інших людей, яким потрібен професійний планшет, краще підійде, безумовно, дорожчий iPad Pro 12.9 (2022). Якщо це занадто дорого, то iPad Air (2022) має відмінний дизайн і підтримку Apple Pencil 2.

Якщо вам все ще потрібні професійні камери і зйомка у форматі ProRes, які забезпечує процесор Apple M2, але ви хочете трохи скоротити витрати. iPad Pro – це чудовий планшет, який має вигляд і відчувається як найкращий пристрій Apple, тільки трохи менший.

Найкращі пропозиції Apple iPad Pro 11 (2021) на сьогодні:

7. iPad Air (2020) – Найкращий iPad для студентів

iPad Air (2020) був останнім оновленням сімейства Air перед появою новітнього iPad Air (2022), і це, як і раніше, чудовий вибір для iPad, особливо якщо вам вдасться знайти вигідну пропозицію. Пристрої Apple iPad, як правило, досить потужні, особливо на тлі конкурентів, тому модель цього року все одно буде здаватися досить потужною.

Насправді, в iPad Air (2020) використовується той самий процесор Apple A14 Bionic, що і в новітньому iPad 10.9 (2022), тому він відчуватиметься сучасним, граючи в ігри, запускаючи додатки або все інше, що ви захочете зробити. На відміну від останньої базової моделі iPad, цей iPad Air також підтримує стилус Apple Pencil другого покоління.

Кілька років розпродажів і зниження цін роблять iPad Air (2020) дійсно привабливим варіантом для тих, кому потрібен більш доступний планшет середнього класу. Нам дуже подобається в цьому планшеті те, що він поставляється в широкому діапазоні кольорів – тут у вас більше варіантів, ніж у більшості інших пристроїв у цьому списку.

Найкращі на сьогодні пропозиції Apple iPad Air (2020):

8. iPad 10.2 (2020) – Більш старий і бюджетний iPad

Якщо ви зайшли так далеко в цьому списку, то ви явно ще не знайшли нічого, щоб вас привабило. З огляду на це, iPad 10.2 від 2020 року, ймовірно, є найстарішим представником лінійки початкового рівня від Apple, який вам все ще варто розглянути, і він працює як найдоступніший iPad, який можна варто купити.

Він дуже схожий на модель iPad 10.2 2021 року, перераховану вище в цьому гайді, оскільки ця лінійка планшетів оновлюється тільки поступово, щороку. Тож у моделі 2020 року трохи слабший процесор, менше пам’яті та відсутні деякі розумні налаштування екрана, які отримає модель 2021 року, але вас це не повинно відштовхнути (ну, окрім пам’яті, можливо).

Головне, що це дає вам справжній досвід роботи з iPad, і це дешевий спосіб отримати планшет на iPadOS у добре підтримуваній екосистемі Apple. Він працює з оригінальними Apple Pencil і Smart Keyboard (хоча їх доведеться купувати окремо).

9. iPad Air (2019) – Олдскульний iPad для тих, кому не потрібна остання модель

На зміну iPad Air прийшла не одна, а дві нові версії. Обидві вони відрізняються поліпшеним дизайном, дисплеєм і обчислювальною потужністю, і вам безперечно варто спочатку ознайомитися з ними.

Але цілком можливо, що ви знайдете iPad Air 3 на розпродажі або значно знизите його рекомендовану роздрібну ціну з якої-небудь іншої причини. І це єдиний випадок, коли вам варто задуматися про придбання цього застарілого планшета.

Коли ми тестували планшет після запуску, ми знайшли його гарним компромісом між недорогими iPad початкового рівня і моделями Pro з великим екраном – у нього відносно великий дисплей, тому він чудово підходить для перегляду фільмів або ігор, а також сумісний з чохлом Smart Keyboard для набору тексту. Він також працює з оригінальним Apple Pencil.

10. iPad Pro 12.9 (2021) – Потужний iPad для створення контенту в дорозі

iPad Pro 12.9 (2021) був нашим попереднім найкращим вибором, і його наступник зараз є найкращим iPad, який ми рекомендуємо. Торішня модель трохи дорогувата за нинішньою ціною, але, якщо вам вдасться знайти пропозицію або відновлений пристрій, ви все одно отримаєте чудовий міні-світлодіодний дисплей і потужний процесор Apple M1.

Усе це означає, що iPad Pro 12.9 (2021) – універсальний і потужний маленький комп’ютер, який, як ми переконалися, чудово справляється з редагуванням відео, написанням текстів, малюванням, анімацією та іграми. Ви не знайдете потужнішого планшета (ну, крім нових iPad) – він впорався з усім, що ми йому запропонували.

Він, як і раніше, коштує дорого, але, купуючи цей Pro iPad у вживаному стані, ви можете отримати більше пам’яті, а можливо, навіть підключення 5G, за менші гроші, ніж якби ви купили його новим. Якщо вам вдасться знайти хорошу угоду, або якщо вам потрібна потужність Pro зі знижкою, зверніть увагу на iPad Pro 12.9 від 2021 року.

Найкращі на сьогодні пропозиції Apple iPad Pro 12.9 (2021):

Як ми тестуємо iPad?

Кожен iPad у цьому списку пройшов повноцінний огляд, тому ми використовували їх усі протягом тривалого часу, щоб зрозуміти, наскільки вони хороші. Озброївшись цими знаннями, ми порівняли та ранжирували їх, враховуючи як ціну, так і продуктивність і технічні характеристики.

На що звернути увагу під час купівлі iPad?

Оцініть свої потреби – чи потрібен вам великий екран і висока потужність для продуктивних завдань? Якщо так, то вам підійде iPad Pro. Щось портативне? Зверніть увагу на лінійку iPad mini. Базовий планшет? iPad 10.2 (2021) – найкращий вибір.

Який iPad найкраще підходить для студентів?

Лінійка iPad Air – найкращий вибір для більшості студентів. У ній дотримано баланс між ціною і продуктивністю, і є все, що потрібно для роботи і навчання.

Залежно від вашого курсу та бюджету, ви можете розглянути новіші потужні моделі або вибрати старий iPad Air, який можна придбати зі знижкою.

Є кілька винятків – для деяких предметів можуть знадобитися додатки, які найкраще працюють на iPad Pro. А деякі предмети взагалі не вимагають роботи з текстом, і в цьому випадку вам цілком вистачить моделі початкового рівня.

Який iPad найкраще підходить для творчих людей?

Усі iPad сумісні з Apple Pencil, але насправді існує дві різні версії стилуса.

Перша версія, доступна для iPad початкового рівня і старіших моделей, забезпечує базову функціональність, але її досить складно заряджати. Версія другого покоління заряджається без дротів і забезпечує контроль над тим, що ви пишете, завдяки поліпшеній чутливості до натиску.

Люди, яким необхідно малювати, писати нотатки або робити начерки, можуть віддати перевагу планшету, що працює з Apple Pencil 2.

Залежно від вашої творчої професії вам може знадобитися велика обчислювальна потужність, у цьому разі вам підійде iPad Pro. Якщо ні, то легкий варіант дасть вам змогу ходити на роботу по кав’ярнях або парках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024